Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Γιώργος Κουγιουμτσίδης
23:14 | 17/03/2023

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος u23 βρίσκεται ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης ήταν πραγματικά ασυναγώνιστο και έφτασε με ευκολία στον τελικό των 79κ. στην Ελευθέρα.

Παρά το γεγονός ότι η κλήρωση δεν ήταν εύκολη για τον Ελληνα πρωταθλητή που κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο αθλητές από προηγμένες παλαιστικά χώρες, όπως το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έδειξε για μια ακόμη φορά το πλούσιο ταλέντο του.

Διαβάστε επίσης

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στην προσπάθεια για να υπερασπίσει τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στην ίδια διοργάνωση με εκπληκτική εμφάνιση προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Ο Κουγιουμτσίδης στον προημιτελικό με αντίπαλο τον Ναρέκ Γκριγκοριάν από την Αρμενία επικράτησε 14-4 και με τεχνική υπεροχή μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων.

Αρχικά προηγήθηκε 6-0 με τον Αρμένιο να μειώνει. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα ο Κουγιουμτσίδης επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και έφτασε στην επιβλητική νίκη.

Εκεί αντιμετώπισε τον Αμπουσλί Αμιρασλάνοφ. Ο Αζέρος πρωταθλητής προηγήθηκε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και πήγε στο ημίχρονο με 2-0. Η αποφασιστικότητα, το πάθος και το ταλέντο του Κουγιπουμτσίδη, όμως τον οδήγησαν στην ανατροπή και τη νίκη με 5-2.

Στον τελικό του Σαββάτου (18/3) ο Ελληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Βλαντιμέρι Γκαμκρελίτζε. Ο Γεωργιανός πρωταθλητής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Μάλιστα στον δρόμο του προς το χρυσό είχε νικήσει τον Κουγιουμτσίδη με 9-6. Σε εκείνο το παιχνίδι δεν είχε ξεκινήσει καλά το «φαινόμενο» και είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 7-1. Μείωσε σε 7-6, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή. Στον τελικό των 79κ. ο Ελληνας πρωταθλητής έχει την ευκαιρία να πάρει την ρεβάνς και με όσα έχει δείξει στην διοργάνωση, μπορεί να τα καταφέρει!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis