Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:08 | 31/08/2023

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε ο 53χρονος Χανιώτης αστυνομικός, που συνελήφθη την Κυριακή από τις αστυνομικές αρχές, κατηγορούμενος για εκβίαση και χρηματισμό.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο αξιωματικός έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων λίγο μετά τις 8:30 το πρωί.

Διαβάστε επίσης

 

Ο 53χρονος την Τετάρτη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, ενώ το βράδυ που μας πέρασε ήταν το τρίτο κατά σειρά που πέρασε στα κρατητήρια των αστυνομικών εγκαταστάσεων στα Χανιά.

Ο εν λόγω αστυνομικός, διοικητής σε υπηρεσία της Αστυνομίας, συνελήφθη μετά έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του αφορά κακουργηματικές κατηγορίες και ειδικότερα αυτές της παράβασης καθήκοντος και του χρηματισμού.

Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο γιος του συνδικαλιστή, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια Πρόκειται για 29χρονο ειδικό φρουρό που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, ωστόσο, την ημέρα της σύλληψης του πατέρα του βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας στα Χανιά.

Ο ίδιος και ο πατέρας του έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της Αστυνομίας.

Ο αξιωματικός και γνωστός συνδικαλιστής βαρύνεται με σοβαρά αδικήματα: Κατ’ επάγγελμα δωροδοκία και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Μένει να φανεί σήμερα εάν θα πείσει Ανακριτή και Εισαγγελέα και θα αφεθεί ελεύθερος ή εάν θα καταλήξει στη φυλακή.

Ο 53χρονος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για μία σειρά από πολύ σοβαρά ερωτήματα που ανακύπτουν μέσα από τη δικογραφία που σχημάτισαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛΑ.Σ.:

-Γιατί συνομιλούσε με πολίτη, ο οποίος του έλεγε ότι βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας λόγω των μεγάλων χρηματικών ποσών που του ζητάει (η επικοινωνία καταγράφηκε από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ.).

-Γιατί ζήτησε από γυναίκα επιχειρηματία 30.000 ευρώ για να μη συμμετάσχει σε διαγωνισμό για καντίνα στους Αγίους Αποστόλους Χανίων;

-Γιατί απείλησε τη γυναίκα που συμμετείχε σε δημοπρασία καντίνας λέγοντας «Από Δευτέρα ψάξε για δουλειά, θα σας την πάρω την καντίνα».

-Γιατί γυναίκα ανέφερε σε βάρος του ότι ήθελε να αγοράσει το σπίτι της στην παλιά πόλη των Χανίων στη μισή τιμή, κάνοντας ότι μπορούσε για να μην της επιτρέψει να το επισκευάσει, μετά από ζημιές που υπέστη το οίκημα λόγω πυρκαγιάς;

-Γιατί έγινε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ζήτησε 300 ευρώ για να σβήσει κλήση πολίτη;

Γιατί σύμφωνα με άλλη καταγγελία πήρε σταδιακά και με «δόσεις» 120.000 ευρώ από πολίτη για να του παρέχει «προστασία» για επαγγελματικά προβλήματα που φερόταν να αντιμετωπίζει;

Επίσης, θέμα συζήτησης στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. έχει γίνει η αντίδρασή του την ώρα που οι συνάδελφοί του από τις Εσωτερικές Υποθέσεις έφτασαν στο σπίτι του στα Χανιά για να τον συλλάβουν, παρουσία Εισαγγελέα.

Αστυνομικές πηγές σχολιάζουν ότι «θα πρέπει να εξηγήσει γιατί ενώ δηλώνει αθώος δεν επέδειξε διάθεση συνεργασίας με τους αρμόδιους αξιωματικούς και με την Εισαγγελέα αλλά αντιθέτως άρχισε να βρίζει και να απειλεί».

zarpanews.gr

Policenet.gr © | 2025 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis