Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:59 | 30/09/2023

Από την Τετάρτη 27 έως και την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, συμμετείχε στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤΟ (NATO Air Chiefs Symposium – NACS), που πραγματοποιήθηκε στο Ramstein, της Ο.Δ. της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου με θέμα «Operationalising Integration», όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από 30 Συμμαχικά και 3 Φίλια Έθνη, συζητήθηκε η ενίσχυση της Αεροπορικής και Διαστημικής Ισχύος, μέσω της βελτίωσης των σχέσεων και της επικοινωνίας μεταξύ των μελών. Τονίστηκε η σημασία της ανταλλαγής δεδομένων, τακτικών και εμπειριών, που θα οδηγήσει στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και κατανόησης των δυνατοτήτων και των κοινών προκλήσεων των μελών της Συμμαχίας.

Δόθηκε έμφαση στην εν εξελίξει σύγκρουση στην Ουκρανία και στον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούνται οι πόροι της για την επιτυχή έκβαση στο πεδίο. Επιπλέον, έλαβε χώρα ενημέρωση για την ολοκληρωμένη Αεράμυνα, τα Στρατηγικά Σχέδια Άμυνας έναντι βαλλιστικών πυραύλων και περί άλλων θεμάτων, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τον τρόπο που διεξάγονται οι αποστολές και πώς ανταποκρίνονται στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας.

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1
Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis