Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Στο Πόρτλαντ καίνε περιπολικά στα πλαίσια διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων
21:44 | 13/05/2024

Αφού μια ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την πυρπόληση τουλάχιστον 15 αυτοκινήτων της αστυνομίας στην εκπαιδευτική εγκατάσταση του Αστυνομικού Γραφείου της πόλης Πόρτλαντ των ΗΠΑ, αξιωματούχοι του Πόρτλαντ μαζί με το FBI και το Γραφείο Εισαγγελίας των ΗΠΑ μίλησαν για τους βανδαλισμούς που σχετίζονται με τις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας στην πόλη.

Η ομάδα ονομάζεται «Rachel Corrie's Ghost Brigade» και ισχυρίζονται ότι έβαλαν φωτιά στα αυτοκίνητα της αστυνομίας επειδή ήξεραν ότι οι αστυνομικοί επρόκειτο να "σκουπίσουν" τη βιβλιοθήκη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Πόρτλαντ για να απομακρύνουν τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που κατείχαν το κτίριο, αναφέρει το KPTV.

Διαβάστε επίσης

Η ομάδα ανάρτησε τους ισχυρισμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι έκοψαν την περίφραξη στην εκπαιδευτική εγκατάσταση και έβαλαν 10 φωτιές, οι οποίες επεκτάθηκαν σε 15 αυτοκίνητα της αστυνομίας.

Οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής & Διάσωσης του Πόρτλαντ και της αστυνομίας του Πόρτλαντ ανταποκρίθηκαν στις πυρκαγιές σχετικά άμεσα. Πράγματι οι φωτιές συνέβησαν το ίδιο πρωί που η αστυνομία βρισκόταν στη βιβλιοθήκη Millar για να απομακρύνει τους διαδηλωτές στο PSU.

Οι πυρκαγιές αφορούσαν κατά βάση εκπαιδευτικά οχήματα της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις αρχές, μετά τον εμπρησμό, αρκετές γειτονικές υπηρεσίες έχουν προσφέρει τα οχήματά τους για υποστήριξη.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis