Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΦΑΜΕΛΟΣ
23:44 | 08/08/2023

Στο πλευρό των συμβασιούχων πυροσβεστών τάχθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Πανελληνίου Σωματείου των συμβασιούχων και στελέχη της Πυροσβεστικής κατά την επίσκεψή του στο Πυροφυλάκιο Π3, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Φάμελλος εξέφρασε τη στήριξή του στο αίτημα των συμβασιούχων να προσληφθούν στην Πυροσβεστική ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης

Πανελλαδικά οι συμβασιούχοι ανέρχονται σε 2.500 και τα κενά στην Πυροσβεστική, με βάση το οργανόγραμμα, υπολογίζονται σε 3.600, όπως ανέφερε ο κ. Φάμελλος.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τον διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Κοσμίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που προβλέπονται για τη φετινή αντιπυρική περίοδο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Θάνο Ψαρόπουλο, ο οποίος του είπε ότι το αίτημα του σωματείου είναι να προσληφθούν και οι 2.500 συμβασιούχοι όπως και να μην υπάρχει όριο ηλικίας στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού. Τόνισε, μάλιστα, ότι στην Πυροσβεστική υπάρχει σήμερα κενό στις ηλικίες από 26 έως 48 χρόνων και αυτό το κενό μπορεί να το καλύψουν οι συμβασιούχοι.

Αμέσως μετά ο κ. Φάμελλος δήλωσε:

«Επισκεφτήκαμε σήμερα ένα Πυροφυλάκιο, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, για να αναδείξουμε δύο σοβαρά ζητήματα: την ανάγκη επάρκειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τη στήριξη που δίνουμε όλες και όλοι στο έργο που παρέχει. Απαιτείται να έχουμε ισχυρή Πυροσβεστική Υπηρεσία ως ένα κομμάτι της ισχυρής πολιτείας. Στην κλιματική κρίση, στις φυσικές καταστροφές, αλλά και σε όλες τις μεγάλες αβεβαιότητες της σύγχρονης κοινωνίας χρειαζόμαστε ισχυρή πολιτεία.

»Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λοιπόν, χρειάζεται στελέχωση. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να έχουμε 3.600 κενά στην Πυροσβεστική. Συναντηθήκαμε και με το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών, που είναι τουλάχιστον 2.500, και αποτελούν ταυτόχρονα μία αδικία αλλά και μία δυνατότητα. Η πολιτεία αδικεί τα στελέχη αυτά και διότι για πάρα πολλά χρόνια τα κρατά στις θέσεις συμβασιούχων και λίγων μηνών απασχόλησης. Ταυτόχρονα, όμως, στερείται των υπηρεσιών και της εμπειρίας τους.

»Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην ανακοινώνονται, εκ των υστέρων, 500 προσλήψεις, όπως, δυστυχώς, έκανε ο κ. Κικίλιας μετά την καταστροφή. Αλλά να προχωρήσουν προσλήψεις, ώστε να καλυφθεί το οργανόγραμμα της Πυροσβεστικής και να αξιοποιηθεί η εμπειρία και το δυναμικό των συμβασιούχων πυροσβεστών, που μπορούν σε μεγάλο βαθμό να καλύψουν το κενό που έχουμε, χωρίς να υπάρχουν αδικίες, διότι πρέπει η προκήρυξη να δίνει δυνατότητες για την πρόσληψη των στελεχών αυτών».

Ο κ. Φάμελλος είπε ακόμα ότι η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα βοηθάει ώστε να βρίσκονται λύσεις.

Τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη της Πυροσβεστικής και οι συμβασιούχοι εξήραν τον ρόλο των εθελοντών και τους ευχαρίστησαν για την προσφορά τους.
 

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis