Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:44 | 26/09/2023

Mια ευκαιρία να κάνουν ταξίδι στο χρόνο  προσφέρει στους επισκέπτες το 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Φαντασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Σεμινάρια, παιχνίδια, φαγητά, μουσική, όλα στη γιορτή αυτή θα είναι εμπνευσμένα από τον Μεσαίωνα. Οι καλλιτέχνες, οι διοργανωτές, αλλά και όσοι επισκέπτες το επιθυμούν θα είναι ντυμένοι με ρούχα εποχής, ή από βιβλία και ταινίες που έχουν ανάλογη θεματολογία.

Διαβάστε επίσης

«Θα υπάρχει μεσαιωνική αγορά με καλλιτέχνες που κατασκευάζουν κοσμήματα, είτε χάρτες, οτιδήποτε, εμπνευσμένα από τη μεσαιωνική εποχή, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια φανταστικής γραφής, βαφής μινιατούρας, τραπέζια με παιχνίδια ρόλων, όπως το Dungeons and Dragons», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κατερίνα Καραγιάννη, που διοργανώνει το Φεστιβάλ.

Τα φαγητά θα είναι  μαγειρεμένα με τσουκάλι και φωτιά, χωρίς σύγχρονα μέσα. 

Ακόμη, θα υπάρχει show με ξυλοπόδαρα και φωτιές, καθώς και συγκρότημα που θα παίξει μουσική σε μεσαιωνικό στυλ. «Θα κλείσουμε με μια μεγάλη γιορτή γύρω από μια φωτιά», τόνισε η κ. Καραγιάννη. 

Η κ. Καραγιάννη διατηρεί στο Παλιούρι εδώ και ενάμιση χρόνο μπυραρία με στοιχεία που παραπέμπουν στην μεσαιωνική εποχή.«O κόσμος που φιλοξενούμε στο μαγαζί μας είναι και αυτής της κοινότητας, οπότε θελήσαμε να κάνουμε αυτό το φεστιβάλ πιο πολύ σαν μια γιορτή για τα γνωριστούμε καλύτερα, να ανταλλάξουμε απόψεις, να περάσουμε καλά,  να το γιορτάσουμε», είπε.Πρόσθεσε, δε, ότι η εκδήλωση γνώρισε από την πρώτη στιγμή μεγάλη ανταπόκριση τόσο σε καλλιτέχνες και δημιουργούς που θέλουν να συμμετέχουν όσο και σε κόσμο που εξέφρασε την επιθυμία να την παρακολουθήσει.

«Εμείς ξεκινήσαμε να το κάνουμε δοκιμαστικά. Και τελικά καταλήγει να γίνει μεγαλύτερο από ότι περιμέναμε», σημείωσε. Το 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Φαντασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί έως τις 9 μμ και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Παρέχεται μεταφορά από Θεσσαλονίκη και επιστροφή με λεωφορείο.
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis