Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:59 | 10/07/2024

 

Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το έτος 1964. Κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1987, αποφοιτώντας από την Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας το ίδιος έτος, τη σχολή Αρχιφυλάκων το 1990 και την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 1994.

Διαβάστε επίσης

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει σε μάχιμες υπηρεσίες (Τροχαίας-Ασφάλειας – Τάξης) ως διοικητής , σε  επιτελικές  ως  προϊστάμενος Γραφείων  καθώς  και ως εκπαιδευτής  σε θέματα αυτοάμυνας- αυτοπροστασίας και οπλοχρησίας – σκοποβολής. Επίσης ως εκπρόσωπος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε σε ομάδες εργασίας της Ε.Ε. σε θέματα αλλοδαπών και θεωρήσεων εισόδου.

Ως διευθυντής υπηρέτησε στις διευθύνσεις Αστυνομίας Λευκάδας –  Αχαΐας  και  στην Διεύθυνση Δικαστηρίων – Μεταγωγών Αττικής. Το έτος 2022 τοποθετήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

Tο έτος 2023, τοποθετήθηκε στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ως Προϊστάμενος στον Κλάδο Τάξης, όπου διετέλεσε Τακτικό Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), Τακτικό Μέλος Της Εκτελεστικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, Εκπρόσωπος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σε όλες τις πραγματοποιηθείσες, επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, συσκέψεις και Σύνδεσμος της Ελληνικής Αστυνομίας με το Πυροσβεστικό Σώμα, στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών καθώς επίσης και ακραίων καιρικών φαινομένων.

Την 17/1/2024 προήχθη σε Αντιστράτηγο και με απόφαση του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας  τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας.

Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια και  Σχολεία του σώματος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης και τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Αστυνομικής Ακαδημίας Ελληνικής Αστυνομίας.

Του έχουν απονεμηθεί όλες οι τιμητικές διακρίσεις που προβλέπονται για το βαθμό του, ως αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων τέκνων.

kalavrytanews.com

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis