Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:20 | 23/11/2022

Ήρθε η ώρα να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου ο αστυνομικός που κατηγορείται για το «διαμέρισμα κολαστήριο» της Ηλιούπολης μέσα στο οποίο φέρεται ότι κακοποιούσε σωματικά και σεξουαλικά μια 19χρονη κοπέλα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, υποχρέωνε την νεαρή να συμμετέχει και σε ταινίες πορνό γνωστής εταιρίας.

Διαβάστε επίσης

Το δικαστήριο ορίστηκε για τις 5 Δεκεμβρίου, μόλις ένα μήνα πριν λήξει το ανώτατο όριο προφυλάκισης που είναι οι 18 μήνες, και με τον κίνδυνο αν δεν ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία ο αστυνομικός να κυκλοφορεί ελεύθερος και «να τρέμει το φυλλοκάρδι του θύματος» όπως έλεγαν δικοί της άνθρωποι.

Όμως η 19χρονη κινδυνεύει να σταθεί ενώπιων των δικαστών χωρίς… δικηγόρο. Αυτό διότι η συνήγορος Αντωνία Λεγάκη μόλις πέντε μέρες πριν την έναρξη της διαδικασίας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο το 8ο Πειθαρχικό Τμήμα του Δ.Σ.Α. για άλλη υπόθεση.

Σύμφωνα με τον συνάδελφό της, Κώστα Παπαδάκη, ο οποίος εξέδωσε και σχετικό δελτίο τύπου, «η συνήγορος καλείται να υπερασπιστεί πρώτα και κύρια τον εαυτό της έχοντας να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων ως ενδεχόμενο και την επιβολή μιας ποινής η οποία θα την θέσει εκτός δίκης, αφού η έφεση κατά των καταδικαστικών αποφάσεων των Πειθαρχικών Συμβουλίων δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα». Η συνήγορος της 19χρονης κοπέλας, την οποία ο αστυνομικός σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατακρατούσε στο «διαμέρισμα κολαστήριο» της Ηλιούπολης και προσπαθούσε να την υποχρεώσει ακόμα και σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, έλαβε την κλήση της για απολογία ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου με τον κ. Παπαδάκη να αφήνει αιχμές για τις διαδικασίες και τους χρόνους που εξελίχτηκε η κλήση της δικηγόρου.

«Γιατί οι πειθαρχικές διαδικασίες του Δ.Σ.Α. εμμένουν στη δίωξη και γιατί θέτουν σε τόση υψηλή προτεραιότητα την εκδίκασή της με τόσο γοργούς ρυθμούς και προφανείς υπερβάσεις, όταν επανειλημμένες συμπεριφορές μεγαλοδικηγόρων που έχουν προκαλέσει εκτεταμένα δημόσια πολύ μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τον ίδιο ζήλο. Ενώ δεν έχει περάσει απαρατήρητη και η ανάμειξη του Προέδρου του Δ.Σ.Α., Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος με Εξώδικη Διαμαρτυρία του εναντίον της Αντωνίας Λεγάκη, την οποία ο ίδιος δημοσιοποίησε λίγες μέρες πριν τις 19.10.2022 διαμαρτύρεται (χωρίς και να απαντά επί της ουσίας) και την “απειλεί” με αγωγή επειδή επεσήμανε την σπουδή στην πρόοδο της διαδικασίας και στην ουσία επειδή υπερασπίζεται δημόσια τον εαυτό της, θεωρώντας σωστά ότι η δίωξη της δεν αφορά μόνο το πρόσωπο της, αλλά το σύνολο της υπερασπιστικής δικηγορίας». 

Μαζί με τον αστυνομικό στο ίδιο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσει ο πατέρας αλλά και ένα ακόμα άτομο οι οποίοι βίαζαν και εξέδιδαν τη νεαρή σε πελάτες σε διάφορα ξενοδοχεία.

Σε βάρος του αστυνομικού, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του, είχαν καταθέσει και τουλάχιστον δυο ακόμα κοπέλες τις οποίες στο παρελθόν εξέδιδε και υποχρέωνε να παίζουν σε ταινίες πορνό. 

zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis