Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:44 | 21/05/2024

Καθώς φτάνουμε στις 100 ημέρες μέχρι να γίνουν τα πρώτα σερβίς στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται άμεσα στην Πατάγια της Ταϊλάνδης, όπου το Παγκόσμιο Προ-Παραολυμπιακό τουρνουά θα καθορίσει τους τελικούς αθλητές κι αθλήτριες, που θα αγωνιστούν στο Παρίσι. Το σπουδαίο τουρνουά διεξάγεται από την Πέμπτη 23 έως το Σάββατο 25 Μαΐου με έντονο ανταγωνισμό και υψηλό διακύβευμα, καθώς μόλις μία θέση σε κάθε ένα από τα 11 ατομικά αγωνίσματα των ανδρών και 10 των γυναικών (με τις κατηγορίες 1-2 να συγχωνεύονται) δίνει πρόκριση στην πόλη του φωτός! Η Ελλάδα βεβαίως, θα είναι παρούσα σε ένα ακόμα Παγκόσμιο Προ-Παραολυμπιακό με δύο τοπ ονόματά της. Τον δευτεραθλητή Ευρώπης ομαδικού Μάριο Χατζηκυριάκο, ο οποίος είχε αγωνιστεί το 2021 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μπαίνοντας μάλιστα στις θέσεις 9-16 και τη «χάλκινη» πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Ευανθία Μπουρνιά. Ο Χατζηκυριάκος αγωνίζεται πάντα στην κλάση 6 των ορθίων, η Μπουρνιά έχει πάει από πέρσι στην κλάση 3 των αθλητριών σε αμαξίδιο αναλαμβάνοντας δυσκολότερο έργο.

Πρώτος στόχος για τους εκπροσώπους μας ν’ αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους δείχνοντας για πολλοστή φορά τη δική τους μεγάλη αξία και μέσα από τις ανταγωνιστικές εμφανίσεις να παλέψουν για την υπέρβαση της πρόκρισης στην κορυφαία διοργάνωση. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 θα γίνουν στο διάστημα από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.  

Διαβάστε επίσης

Η ελληνική αποστολή πηγαίνει στην Πατάγια σε δύο δόσεις, όπως ενημερώνει το δελτίο Τύπου της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. «Τη Δευτέρα 20/05 αναχώρησαν ο Μάριος Χατζηκυριάκος (κλάση 6) με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ελευθερία Νταουντάκη. Τα έξοδά τους καλύπτει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, στα πλαίσια της Παρα-Ολυμπιακής προετοιμασίας. Την Τρίτη 21/05 το απόγευμα αναχωρούν η Ευανθία Ειρήνη Μπουρνιά (κλάση 3), με την προπονήτριά της Λύντια Ιγκνάτοβιτς (με δικά της έξοδα). Το Προ-Παραολυμπιακό τουρνουά θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης (23-25/5) με τους δύο Έλληνες αθλητές να διεκδικούν την πρόκρισή τους στο Παρίσι».

Η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (ITTF) σημειώνει ότι η ποιότητα των συμμετοχών στην Πατάγια υπογραμμίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην επιτραπέζια αντισφαίριση των Παραολυμπιονικών τα τελευταία χρόνια και παραθέτει κάποιους κορυφαίους αθλητές από την Τσεχία, την Αγγλία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τη Σλοβακία, τη Πολωνία, τη Χιλή, την Κίνα, τη Ρουμανία και άλλες χώρες. «Καθώς πλησιάζουμε προς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το Παγκόσμιο Τουρνουά Προκριματικών στην Πατάγια υπόσχεται να είναι ένα ηλεκτρισμένο γεγονός, με κορυφαίους αθλητές να διεκδικούν μέσω πρωτιάς στην κλάση τους μία θέση στην πιο μεγάλη σκηνή».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis