Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
23:14 | 05/10/2023

Η Lexie Alford, η νεότερη εξερευνήτρια που έχει επισκεφθεί όλες τις χώρες του κόσμου, σε ηλικία μόλις 21 ετών και τώρα διασχίσει όλες τις ηπείρους οδηγώντας 28.000 χιλιόμετρα σε λιγότερες από 100 ημέρες με ένα ηλεκτρικό Ford Explorer, ήρθε στην Ελλάδα. Είδε τις ομορφιές της και απόλαυσε τον ήλιο και την θάλασσα.

Βασικός στόχος του καινοτόμου εγχειρήματος της Ford και της Lexie Alford είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό, αλλάζοντας ταυτόχρονα σε πραγματικές συνθήκες τις ισχύουσες αντιλήψεις αναφορικά με το τι είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί με ένα ηλεκτρικό όχημα.

Διαβάστε επίσης

Αντλώντας έμπνευση από το πρωτοπόρο εγχείρημα της Aloha Wanderwell, της πρώτης γυναίκας που έκανε τον γύρο του κόσμου με οχήματα Ford πριν από έναν αιώνα, η Lexie Alford οδήγησε το νέο Ford Explorer στους δρόμους της «Αθηναϊκής Ριβιέρας».

«Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτής της αποστολής είναι το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε ότι είναι εφικτό να κάνουμε τον γύρο του κόσμου με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο», δήλωσε αρχικά η Lexie Alford και συνέχισε: «Αλλά ο στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι, αν καταφέρω να κάνω τον γύρο του κόσμου, αυτό θα σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα και εσείς να οδηγείτε καθημερινά ένα ηλεκτρικό όχημα».

Η ίδια όμως αποκάλυψε ότι έχει έρθει αρκετές φορές στην Ελλάδα. «Αυτή είναι η τέταρτη ή πέμπτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα. Είναι μια απίστευτα πλούσια χώρα με εκπληκτική ιστορία και βάθος, όχι μόνο σε σχέση με την επιρροή που είχε στον κόσμο, αλλά και με τη μοναδικότητα του πολιτισμού και τη φιλοξενία των ανθρώπων της», τόνισε.

Ο στόχος της Lexie είναι ένας: να ολοκληρώσει τον γύρο του πλανήτη για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι οι δυνατότητες των EV είναι πραγματικά αστείρευτες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Εxplorer είναι ένα προηγμένο ηλεκτρικό crossover μηδενικών εκπομπών ρύπων με μπαταρία, που συνδυάζει τη γερμανική μηχανολογία με το εντυπωσιακό αμερικανικό στιλ. Ενσωματώνοντας ευφυείς τεχνολογίες βοηθά τόσο τους οδηγούς όσο και τους επιβάτες του να παραμένουν πάντοτε συνδεδεμένοι και ξεκούραστοι στις δικές τους περιηγήσεις και εξορμήσεις.

Κυριάκος Παρασίδης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis