Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΕΛΛΑΔΑ_ΤΟΥΡΚΙΑ_amna
13:39 | 14/11/2023

Το πέμπτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας-Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου κατόπιν συνεννόησης των δύο μερών, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. 

 

Γ. Γεραπετρίτης: Θα εργαστούμε για την καλή γειτονία με την Τουρκία βήμα-βήμα

O υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι για την «καλή γειτονία» με την Τουρκία, θα δουλέψουμε βήμα-βήμα γιατί, ξέρετε, δεν είναι εύκολο να εργαστούμε μαζί για όλα τα πράγματα. Σήμερα (Δευτέρα 13/11), είχαμε την πρώτη συνεδρίαση των αντιπροσωπειών για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», που έλαβαν χώρα «τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία διαπραγμάτευση. Μας πήρε τέσσερα χρόνια για να συνεχίσουμε. Νομίζω ότι είναι μια θετική μέρα. Από την άλλη, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι τους τελευταίους μήνες δεν έχουμε υπερπτήσεις», επισήμανε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το German Marshall Fund και η Καθημερινή στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι «δεν είμαστε αφελείς», αλλά η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν να μιλούν ως «γείτονες». Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία. «Έχουμε θεμελιώδεις διαφορές και είναι προφανές τώρα με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η αφετηρία μας είναι τελείως διαφορετική. Αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε συζητήσει για τις διμερείς μας σχέσεις και για το μέλλον των λαών μας», σημείωσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι από τους ανθρώπους «που δεν πιστεύουν στην αδράνεια. Θέλω να συζητήσουμε πράγματα ακόμα κι αν είναι πολύ δύσκολα, ακόμα και αν διαφωνούμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis