Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:13 | 16/08/2022

Τα τελευταία νέα στο σεξ, δεν αφορούν κάποια καινούργια τεχνική ή στάση, αλλά μια επικίνδυνη πρακτική. Αφορά την αφαίρεση του προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της διείσδυσης από τον άνδρα, χωρίς τη συναίνεση της γυναίκες.

 

Διαβάστε επίσης

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δεν γίνεται αντιληπτό από τη γυναίκα μέχρι την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης.

Το εν λόγω θέμα έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα τόσο για τις επιπτώσεις σε θέματα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων και ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων, αλλά και για τις νομικές προεκτάσεις που προκύπτουν αφού πρόκειται για μια πρακτική που «γειτνιάζει με τον βιασμό».

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Columbia Journal of Gender and Law» (2017), το «Stealthing» αφήνει το θύμα εκτεθειμένο σε ασθένειες και εγκυμοσύνη, ενώ παράλληλα βιώνεται ως παραβίαση της αξιοπρέπειας και της αυτονομίας του ατόμου εφόσον γίνεται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του. Η συγγραφέας Alexandra Brodsky, υποστηρίζει πως η αφαίρεση του προφυλακτικού με αυτό τον τρόπο μετατρέπει το συναινετικό σεξ σε μη συναινετικό και με βάση αυτό, η πράξη θεωρείται εγκληματική και θα έπρεπε να καταγγέλλεται από τα θύματα. Ήδη έχει προταθεί αλλαγή στο νομικό πλαίσιο προκειμένου να καλύπτει τα θύματα αλλά και να δρα ανασταλτικά για τους δράστες.

Η Brodsky σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Huffington Post, μιλά για διαδικτυακές κοινότητες που υπερασπίζονται το «Stealthing» ως «ανδρικό δικαίωμα». Σε συγκεκριμένα forums άνδρες «εκπαιδεύουν» άλλους άνδρες για τις καλύτερες πρακτικές αφαίρεσης προφυλακτικού πριν προλάβει η σύντροφος να αντιδράσει, προσφέρουν υποστήριξη και συμβουλές για όσους ενδιαφέρονται να το εφαρμόσουν.

Η Sandra Paul, Βρεττανή δικηγόρος που ασχολείται με τα σεξουαλικά εγκλήματα υποστηρίζει πως το «Stealthing» είναι βιασμός. Η κάθε σεξουαλική εμπλοκή διέπεται από κάποιους κανόνες στους οποίους το ζευγάρι συμφωνεί. Η χρήση ή μη προφυλακτικού εμπερικλείεται σε αυτούς. Ο νόμος δηλώνει πως η οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των κανόνων εμπίπτει στα πλαίσια της μη συναίνεσης.

Τον Ιανουάριο του 2017, δικαστήριο στην Ελβετία καταδίκασε 47χρονο άνδρα με τη κατηγορία του βιασμού, μετά από καταγγελία της συντρόφου για αφαίρεση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και χωρίς να της το πει. Το δικαστήριο απεφάνθη πως η γυναίκα δεν θα συναινούσε στη σεξουαλική εμπλοκή εάν ήταν ενήμερη για την πρόθεση του άνδρα.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

 

 

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis