Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικος
17:44 | 25/01/2024

Ανακοίνωση Ενωσης Αστυνομικών Μαγνησίας

Με την έλευση του νέου έτους και έπειτα από τις «εκ βάθρων» αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε επίπεδο Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εμείς οι Αστυνομικοί πεδίου, αδημονούμε για το πολυδιαφημιζόμενο «RESTART» που αφορά την αναβάθμιση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας και λειτουργίας.

Ωστόσο όχι μόνο αναβαθμιζόμαστε επιχειρησιακά και λειτουργικά, αλλά αναγκαζόμαστε να εκτελέσουμε εντολές του Αρχηγείου μας που αναβιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοί μας τις προηγούμενες δεκαετίες.

Πως είναι δυνατόν η Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία να έχουν τοποθετήσει στη λήθη
τους νεκρούς μας;

Πως είναι δυνατόν να ξεχνούνε τους συναδέλφους μας που δολοφονήθηκαν, εγκλωβισμένοι σε ακίνητα αυτοκίνητα-παγίδες, φρουρώντας ευπαθείς στόχους;

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να εκτεθούν σε κίνδυνο οι ζωές των συναδέλφων μας.

Γίναμε αποδέκτες εντολών της Φυσικής μας Ηγεσίας για φρούρηση στόχων Εβραϊκού ενδιαφέροντος, ωστόσο ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ:

Που προβλέπεται αστυνομικός να φρουρεί ευπαθή στόχο και ειδικά στην περίπτωση στόχου Εβραϊκού ενδιαφέροντος με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, ακίνητος, εγκλωβισμένος μέσα σε ένα όχημα-παγίδα, χωρίς την δυνατότητα αντίδρασης σε ενδεχόμενη επίθεση;

Που προβλέπεται να καταστρατηγούνται «Οι Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας στον Χώρο Εργασίας» καθώς και το Π.Δ. 141/1991 ως τροπ. μεταξύ άλλων και με το Π.Δ. 100/2012 που ρητά προβλέπουν πως πρέπει να φυλάσσονται οι ευπαθείς στόχοι;

Που προβλέπεται να μην έχει εκπονηθεί από την Φυσική μας Ηγεσία, ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός που να αφορά συγκεκριμένα την φρούρηση στόχων Εβραϊκού ενδιαφέροντος;

Τέλος, καλούμε την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία να ακυρώσουν τον λανθασμένο τρόπο φρούρησης-φύλαξης στόχων Εβραϊκού ενδιαφέροντος.

Δεκάδες αστυνομικοί καθημερινά φυλάττουν ακίνητοι σε στενά και κεντρικούς δρόμους επί εικοσιτετραώρου βάσεως στόχους εβραϊκού ενδιαφέροντος σταθεροί σε οχήματα επί μήνες, στερώντας από μάχιμες υπηρεσίες αλλά και από τους πολίτες πολύτιμο εργατικό δυναμικό.

Να αντικατασταθεί άμεσα αυτή η ειδεχθής εντολή. Είναι απόλυτα κατανοητοί οι λόγοι που οδήγησαν στην έκδοση αυτής της διαταγής είναι όμως αδιανόητος ο τρόπος εκτέλεσης αυτής σε μια εποχή που η Αστυνομία διατυμπανίζει πως εκσυγχρονίζεται.

Προτείνουμε και απαιτούμε την αντικατάσταση των σταθερών οχημάτων- παγίδων με οχήματα επιτήρησης, κινούμενα που θα έχουν την επίβλεψη όλων των στόχων.

Δεν θα επιτρέψουμε ΚΥΡΙΟΙ κανένας συνάδελφος μας να κινδυνέψει.

Εάν εσείς δεν ενδιαφέρεστε, ΕΜΕΙΣ οφείλουμε να σας θυμίσουμε ότι το θεμέλιο και το τελευταίο οχυρό της
Δημοκρατίας μας είναι η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis