Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Τζατζανά
19:33 | 09/03/2023

Στο διττό ρόλο της ένστολης γυναίκας αναφέρεται η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε να εορτάζεται διεθνώς, σε ανάμνηση των αγώνων για καλύτερες συνθήκες εργασίας που πραγματοποίησαν στις 8 Μαρτίου του 1857 εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη. Αποτελεί ημέρα απόδοσης φόρου τιμής σε όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται παγκοσμίως για την κατάκτηση του αυτονόητου δικαιώματος της ισότητας και του σεβασμού των ατομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με μήνυμά τους, χαιρετίζουν όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά τόσο να ανταποκριθούν στους πολλαπλούς τους ρόλους, όσο και για τη δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου κόσμου, μιας δικαιότερης κοινωνίας η οποία θα δίνει ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα σε όλους, χωρίς εξαιρέσεις και κάθε λογής διακρίσεις.

Η πρόεδρος της Ένωσης Σταυρούλα Τζατζανά στέκεται στο διττό ρόλο της Ελληνίδας αστυνομικού: «Ιδιαίτερο χαιρετισμό απευθύνουμε στις γυναίκες στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες εργάζονται σκληρά και κυριολεκτικά κάτω από πολεμικές συνθήκες δίνουν καθημερινά μάχες για την καταστολή της εγκληματικότητας και με κίνδυνο ζωής διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της Δημόσιας Τάξης και της Κρατικής Ασφάλειας της χώρας μας. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Ελληνίδα αστυνομικός καταφέρνει συνδυάζοντας την πολλαπλότητα των ρόλων της ως μητέρας - συζύγου να ανταποκρίνεται παράλληλα επιτυχώς και στα ιδιαίτερα απαιτητικά καθήκοντα του αστυνομικού λειτουργήματος και ταυτόχρονα να διακρίνεται για την ενεργό συμμετοχή της στα κοινωνικά και συνδικαλιστικά δρώμενα».

Αποχαιρετά την αείμνηστη Μαρία Γιαννακοπούλου
Στο ίδιο κείμενο, η Σταυρούλα Τζατζανά αποτίει φόρο τιμής σε αείμνηστη συνάδελφό της. «Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην απευθύνουμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ, στην προσφάτως εκλιπούσα αγαπημένη συναδέλφισσα και συναγωνίστρια αείμνηστη Μαρία Γιαννακοπούλου για όλα όσα προσέφερε στους αγώνες της Ομοσπονδίας μας, από τη θέση της Γραμματέα της Γραμματείας Γυναικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ., αξίωμα το οποίο υπηρέτησε επάξια, με πάθος και απολύτως επιτυχημένα.

Υποκλινόμαστε στο έργο της, το οποίο για εμάς αποτελεί συνδικαλιστικό ορόσημο και της δίνουμε υπόσχεση να υπηρετήσουμε με το ίδιο πάθος τη συνέχιση του όμορφου αγώνα της για την επίλυση των προβλημάτων της Ελληνίδας αστυνομικού» σημειώνει.

Πηγή:  xronos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis