Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 03/04/2024

«Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το περιστατικό και θα δείτε ότι έχω δίκιο, είναι ότι δεν έγινε σωστή εκτίμηση από την άπειρη αξιωματικό υπηρεσίας. Και χάνονται ανθρώπινες ζωές, αυτό το τραγικό» τόνισε Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Επειδή δυστυχώς η συνάδελφός μου ήταν άπειρη από ό,τι φαίνεται, θα αποδειχθεί από την έρευνα, στο συγκεκριμένο, το πιο απλό που μπορούσε να κάνει και το κάνουν όλοι οι έμπειροι αξιωματικοί υπηρεσίες, όταν πάτε εσείς και καταγγέλλετε έναν άλλον άνθρωπο που έχει ποινικό παρελθόν, τον χτυπάει στο σύστημα police online, όπως λέμε, για να εξακριβωθεί η ταυτότητά του και άμα έχει εξακριβωθεί ότι αυτός ήταν σεσημασμένος, γιατί ήταν σεσημασμένος και για απόπειρα βιασμού και για ενδοοικογενειακή βία θα το αντιμετώπιζε αλλιώς το περιστατικό. Είναι πολύ απλά τα πράγματα» σημείωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Διαβάστε επίσης

«Η λέξη συλλυπητήρια στην οικογένεια αυτής της 27χρονης νομίζω ότι δεν έχει καμία σημασία. Πώς μπορείς να μιλήσεις στους γονείς αυτού του 27χρονου κοριτσιού, το οποίο πήγε να ζητήσει βοήθεια, πού αλλού, σε ένα αστυνομικό τμήμα, έφυγε από εκεί και εμένα αυτό που με σοκάρει και σαν συνδικαλιστής 25 χρόνια τώρα, που φαίνεται τελικά ότι δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, όταν βλέπω τέτοια περιστατικά δυστυχώς, είναι ότι μία κοπέλα που ζήτησε βοήθεια έφυγε απογοητευμένη από το τμήμα, από ό,τι φαίνεται, έχοντας πάρει από το κινητό της τηλέφωνο, να συνομιλεί με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και να χάνει τη ζωή της δίπλα από μία σκοπιά που έχει πάνω το έμβλημα της Ελληνικής Αστυνομίας» επισήμανε.

Ερωτηθείς εάν τηρείται κάποιο πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις και τι έγινε στο συγκεκριμένο περιστατικό, ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε τα εξής.

«Πρωτόκολλο υπάρχει και το παραβιάζουν καθημερινά χιλιάδες αστυνομικοί συνοδεύοντας, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ με τις μηχανές τους, ετοιμόγεννες και τραυματισμένα άτομα που επιβαίνουν σε αυτοκίνητα, τα παραβιάζουν καθημερινά άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όταν τους σταματήσεις στο δρόμο και τους πεις παιδιά κινδυνεύω εκεί στη γωνία, συνοδεύουν ανήλικα παιδιά μέχρι το σπίτι τους. Δεν τους ενδιαφέρουν τα πρωτόκολλα. Καλά είναι και υπάρχουν, αλλά υπάρχει και ο άνθρωπος. Δεν λέμε, για σοβαρά περιστατικά καλά είναι τα πρωτόκολλα».

«Και όταν είναι παρών και αυτό θα εξακριβωθεί και το είπε από την πρώτη στιγμή και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος ο κ. Σκούρας διέταξε ΕΔΕ και ο κύριος Ελευθεριάνος, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών για την ποινική χροιά και αν έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος οι συνάδελφοί μου, βέβαια αυτό δεν θα φέρει πίσω την άτυχη 28χρονη, αλλά ήταν και αυτό είναι που με βάζει σε άλλες σκέψεις και δυστυχώς φαίνεται ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα, παρούσα ήταν και η αστυνόμος, στο βαθμό υποδιοικητής του τμήματος μαζί με τον οδηγό της, άρα υπήρχε και όχημα, άρα μπορούσε να βρεθεί μια λύση» προσέθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Καταλήγοντας, κατήγγειλε πως έχουν τεράστια προβλήματα τα αστυνομικά τμήματα, «είναι αυτό που φωνάζουμε εμείς από λειψανδρία, από αξιωματικούς υπηρεσίας».

«Τα παιδιά αυτά που βγαίνουν από τις πανελλήνιες είναι νέα παιδιά, τα οποία δηλαδή είναι άπειρα, πρέπει να ψηθούν, όπως λέμε οι παλιοί, για να μάθουν τι γίνεται, να μάθουν δίπλα από άλλους έμπειρους συναδέλφους. Και επειδή εκπροσωπώ αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς, θέλω να πω ότι αν δεν αλλάξει κάτι στη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που πάει να γίνει, ορισμένων συναδέλφων, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. Τη δουλειά αυτή πρέπει να την αγαπάς για να την κάνεις. Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου το κάνουνε, αλλά όταν το αντιμετωπίζεις δημοσιοϋπαλληλικά, σύμφωνα με πρωτόκολλα και λοιπά, έχουμε τέτοια αποτελέσματα» συμπλήρωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Πηγή:  ertnews.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis