Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
17:14 | 07/06/2024

«Ο Αλέξης είναι σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το σπίτι του. Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως ότι είναι ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA χθες, Πέμπτη 6 Ιουνίου, και στην εκπομπή Live News, λίγη ώρα πριν την κεντρική ομιλία του στο Σύνταγμα.

Ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι «βασικό στη σημερινή εποχή πόσοι έρχονται σε αυτές τις ομιλίες» και έφερε ως παράδειγμα τις προηγούμενες εκλογές, «που ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε περισσότερο κόσμο στις ομιλίες, αλλά ξαφνικά είδαμε ένα άλλο αποτέλεσμα στην κάλπη».

Διαβάστε επίσης

Όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές, είπε πως ένα αποτέλεσμα που θα ξεπερνά το 20% «είναι ένας απόλυτα εφικτός, αν όχι αρκετά πιθανός στόχος». «Αν ο κόσμος θέλει να φτιάξει μια ισχυρή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα, να μπορεί να μην υπάρχει πλέον αυτή η αλαζονεία του 41%, αυτό το ότι ό,τι θέλω κάνω επειδή πήρα 41%. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα η επιλογή που έχει. Και η δέσμευσή μου για την επόμενη μέρα είναι επίσης ξεκάθαρη. Είναι ότι αυτός ο χώρος θα γίνει ένας πλατύς προοδευτικός χώρος όπου η κομματική επετηρίδα θα μπει σε δεύτερη μοίρα, σε δεύτερο πλάνο και η προτεραιότητα θα είναι η αξιοκρατία και η προσφορά. Νομίζω αυτό συνάδει μάλιστα και με τις αξίες της Αριστεράς, γενικότερα», σημείωσε.

Για το αποτέλεσμα που αναμένει για τη ΝΔ, τόνισε πως «δεν κάνει τόσο μεγάλη διαφορά αν είναι 29 ή 30,1», γιατί θα φανεί ότι ένα κόμμα που πήρε 41% θα υποστεί απώλειες σε συνέχεια των αποκαλύψεων των τελευταίων μηνών για τα Τεμπη και όχι μόνο.

«Το 20%, όντως, ψηφίζει Νέα Δημοκρατία. Διότι έτσι όπως έχει φτιαχτεί η οικονομία μας σήμερα, υπάρχει ένα σύστημα όπου είναι συγκεντρωτικός ο πλούτος και προφανώς βολεύει αυτήν τη μάζα του κόσμου. Αυτή, λοιπόν, η μερίδα του κόσμου, αυτό το 20%, δεν είναι υπερήφανο για την κατάλυση του κράτους δικαίου στη χώρα μας», πρόσθεσε, σχολιάζοντας όμως ότι «προφανώς υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι οι οποίοι ανήκουν στον χώρο της Δεξιάς, της καραμανλικής Δεξιάς και ούτω καθεξής, οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι με το πόσο στυγνό και ανάλγητο έχει γίνει αυτό το κράτος, αυτή η διακυβέρνηση της παράταξής τους». «Αυτό όμως που βλέπει κανείς είναι συγχρόνως ότι το χρέος της Νέας Δημοκρατίας το διπλασίασε ο κύριος Μητσοτάκης από τότε που ανέλαβε ως πρόεδρος. Δεν γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης πώς εξυπηρετείται αυτό το χρέος. Δεν το παρουσιάζουν δημόσια όσο, συγχρόνως, διώχνεται κόσμος, χάνει τα διαμερίσματα, το σπίτι του», επεσήμανε.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αύξηση των δαπανών για τις κοινωνικές πολιτικές, αυξάνοντας τη φορολόγηση για τα ολιγοπώλια. «Υπάρχει ένα κομμάτι του ιδιωτικού τομέα της υγείας, το οποίο θα έπρεπε να μπορούσε να καλυφθεί από τη δημόσια υγεία που θα είναι δικαίωμα. Αυτό πάει να πει προοδευτική πολιτική. Αυτό είναι μέρος της φιλοσοφίας μας. Το ίδιο είναι και το ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν συμφωνούμε τα ολιγοπώλια στο ηλεκτρικό ρεύμα. Θέλουμε ένα πλαφόν 5% στο κέρδος στο ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο δεν έχει καν δημοσιονομικό αποτύπωμα. Αυτό λοιπόν παράγει μεγάλη ανάπτυξη, γιατί δίνει μια ανάσα στον κόσμο. Το ίδιο λέμε και για καρτέλ στις τράπεζες, για τα υπερκέρδη», υπογράμμισε.

Όσον αφορά το τρίτο μνημόνιο και την κριτική ότι δεν θα υπήρχε αν δεν είχε βγει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ κ. Κασσελάκης σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την Ελλάδα από το μνημόνιο. Οι άλλοι έκαναν υπερφορολόγηση και μηδέν στα ταμεία. Άρα, να λέμε την αλήθεια όμως. Η χώρα δεν θα έβγαινε από τα μνημόνια τον Γενάρη του '15, διότι δεν είχε μαξιλάρι για να μπορέσει να βγει στις αγορές. Είναι τόσο απλό. Το τρίτο μνημόνιο θα υπήρχε ούτως ή άλλως από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Με μαθηματική ακρίβεια. Η ερώτηση είναι ποιος έκανε χρηστή διοίκηση; Διότι ήταν άλλα δύο μνημόνια από πριν, με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Πέντε χρόνια ταλαιπωρήθηκε ο λαός και άφησαν μηδέν στο τέλος της ημέρας».

Για το θέμα του πόθεν έσχες και την ύπαρξη ή μη εταιρείας χαρακτήρισε «ψεύδη» την αναφορά του δημοσιογράφου και ξεκαθάρισε πως η εν λόγω εταιρεία «ήταν ένα κομμάτι της OSIOS LLC» και πως το σπιτι ανήκει στον ίδιο «στο τέλος της χρονιάς» και το έχει δηλώσει «κανονικά» όπως και «τα μισθώματα του, τον δανεισμό του». «Νομίζω κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε τι γίνεται εδώ πέρα. Έχουμε ένα ολόκληρο σύστημα σε διατεταγμένη υπηρεσία», σχολίασε και συμπλήρωσε: «Η ερώτηση είναι τα σπίτια των άλλων τα ξέρουμε; Γιατί εγώ έχω παρουσιάσει τις τρέχουσες καταστάσεις το 2023».

«Οι ίδιοι άρχισαν να λένε πόθεν έσχες, πόθεν έσχες, πόθεν έσχες για να αποπροσανατολίσουν από το έγκλημα Τεμπών και από την ακρίβεια. Από το γεγονός ότι έχουμε καταθέσει προτάσεις ακρίβειας και τους ρωτάει ο κόσμος γιατί δεν βάζεις πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα και δεν ξέρουν τι να απαντήσουν», τόνισε, για να προσθέσει πως «το θέμα είναι λήξαν».

Όπως είπε, είναι «ένα σύστημα, ένα κυβερνών κόμμα με μαύρα χρήματα, με αδήλωτα, με "αδιευκρίνιστους", με προπαγάνδα στημένη από δίπλα, εναντίον ενός νέου ανθρώπου και ενός κόμματος που δεν οφείλει τίποτα σε κανέναν».

Στη συνέχεια, άφησε αιχμές εναντίον των όμορων κομμάτων της αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι «ακόμα και αυτά τα προοδευτικά κόμματα, που αυτοαποκαλούνται "προοδευτικά" ή αριστερά, στρέφονται εναντίον του αντί να στραφούν εναντίον της στυγνής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη».

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχολίασε: «Το βασικό είναι ότι, πέρα από το κομμάτι των υποκλοπών και της ανεπαρκούς αντίδρασης του κ. Ανδρουλάκη, το ζήτημα είναι γιατί αυτό το κόμμα έχει γίνει φυτώριο στελεχών για τη Νέα Δημοκρατία. Για ποιον λόγο αντλεί η Νέα Δημοκρατία από εκεί στελέχη; Κάνει βουλευτές, υπουργούς, ευρωβουλευτές. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ; Και συγχρόνως όταν λέμε για την Παλαιστίνη».

Ερωτηθείς σχετικά με την κριτική που δέχεται ότι υποστήριζε στο παρελθόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε: «Εγώ πίστευα ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έφερνε αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Και αντ' αυτού, έχει φέρει τις χειρότερες παραδόσεις της Δεξιάς».

«Το προοδευτικό Κέντρο έχει χώρο και ο χώρος είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εμείς πρεσβεύουμε ανοιχτές αγορές οι οποίες είναι ρυθμισμένες. Στηρίζουμε τα δημόσια αγαθά», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Τέλος, για την επόμενη μέρα μετα τις ευρωεκλογές, εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χτίσει ένα «κίνημα», το «μεγαλώνει κάθε μέρα». «Θα συνεχίσω αυτό που κάνω. Μας είχαν για τελειωμένους και τώρα βλέπετε ότι χτίζουμε και χτίζουμε και χτίζουμε», κατέληξε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis