Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
23:50 | 09/06/2024

"Το άλλοθι του 41% έχει τελειώσει", ανέφερε στις δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει την πορεία για να χτίσει μία εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Στην δήλωσή του έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου ευχαρίστησε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον αγώνα που έδωσε τις τελευταίες εβδομάδες και πρόσθεσε: «Είμαστε ένα κόμμα το οποίο έχει περάσει πάρα πολλά μετά τη διπλή οδυνηρή ήττα πέρυσι. Περάσαμε από δύο διασπάσεις, από μια πορεία μεγάλης μεταβλητότητας, μέχρι να φτάσουμε στο μόνο ευρωψηφοδέλτιο το οποίο το επέλεξε η κοινωνία η ίδια. Και γι' αυτό πρέπει όλοι οι φίλοι και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πάρα πολύ υπερήφανοι για τον εαυτό τους. Εκεί που άλλοι με τεράστια χρέη και ύποπτα κονδύλια για διαφημίσεις, συμβούλους, κομματικές δαπάνες, απέναντι σε εμάς που μέσα στα μέτρα μας και καθαρά, μείναμε ηθικοί όπως έπρεπε. Απέναντι σε εκείνους, καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από το 23% στο 13%. Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει. Αυτό είναι μια επιλογή του ελληνικού λαού. Είναι μια επιλογή που σε μια διαδικασία την οποία ανέδειξε ο πρωθυπουργός ως εθνικό διακύβευμα, περί σταθερότητας, ο κόσμος είπε "όχι", υπάρχει και μια άλλη εναλλακτική επιλογή, μια ανθρωποκεντρική, κοινωνική πολιτική.

Διαβάστε επίσης

Και αυτό είναι το πρώτο βήμα. Είναι το πρώτο βήμα για ένα κόμμα που εξελίσσεται και αλλάζει εν κινήσει, για έναν νέο άνθρωπο, άγνωστο σε αυτή τη χώρα, που ήρθε εδώ, στέκεται μπροστά σας με την καθαρότητά του, για να μπορέσει να φέρει πρόοδο και αλλαγή και αξιοκρατία στην πατρίδα μας.

Δεν έχω τύψεις για τίποτα. Ο ελληνικός λαός μου έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική εναλλακτική πρόταση. Ξέρω και συνειδητοποιώ απόλυτα τη σημασία αυτής της ευθύνης, και ακριβώς αυτό θα κάνω, όπως τo είχαμε πει και προεκλογικά. Συνεχίζουμε, εκσυγχρονιζόμαστε, θα στήσουμε κοιτίδες γνώσης και προσφοράς και θα εμπνεύσουμε τον κόσμο. Και αυτό το κίνημα, το οποίο παρά τις αντίξοες συνθήκες άντεξε, μόνο πάνω έχει να πάει από εδώ και πέρα. Και είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για όλους και όλες σας.

Να μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε και σε μια εκλογική διαδικασία στην Ευρώπη που έχει φέρει τα πάνω κάτω. Κάτι δεν πάει καλά στην Ευρώπη, δεν εμπνέει τους λαούς. Έχει γίνει ένα στυγνό διευθυντήριο.

Και οι τέσσερις ευρωβουλευτές μας, στη θητεία που αρχίζει από εδώ και πέρα, θα προσπαθήσουν να προσφέρουν τα πάντα για να μπορεί να υπάρξει η Ευρώπη των πολλών και των λαών, η Ευρώπη για το περιβάλλον και την οικολογία, την κλιματική προσαρμογή, την αμυντική και στρατηγική αυτάρκεια και αυτονομία, και προφανώς να υποστηρίξουν τα εθνικά μας συμφέροντα, ειδικά όσον αφορά τους συμπατριώτες μας στην Κύπρο, οι οποίοι δεν μπορεί να έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σχέση με την Ουκρανία και, επίσης, όσον αφορά τους συνανθρώπους μας στην Παλαιστίνη οι οποίοι αυτή τη στιγμή, και σήμερα το πρωί, δολοφονούνται, χωρίς να υπάρχει κάποιο τέλος σε αυτή τη γενοκτονία. Θα είμαστε δίπλα τους και θα πιέζουμε την ελληνική ηγεσία να γίνει η Ελλάδα μία από τις, εύχομαι, πρώτες χώρες στην Ευρώπη που θα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το ταξίδι που έχουμε μόλις αρχίσει. Συνεχίζουμε, με την αυθεντικότητά μας, με τις προτάσεις μας, με τη συλλογικότητά μας, με τις αξίες της Αριστεράς και το βλέμμα στραμμένο στο σύγχρονο μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε για τη χώρα μας».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis