Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διερμηνείας και Μετάφρασης
18:44 | 07/06/2024

Το Σήμα Ποιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EMT Label) έλαβε για το χρονικό διάστημα 2024-2029 η ειδίκευση Μετάφρασης του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Διερμηνείας και Μετάφρασης του ΑΠΘ. Η αξιολόγηση έγινε από διεθνή επιστημονική επιτροπή, αναγνωρίζοντας το πρόγραμμα του ΑΠΘ για τρίτη συνεχή φορά ως μέλος του δικτύου πιστοποιημένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση πανεπιστημίων που προσφέρουν μεταπτυχιακούς τίτλους στην επαγγελματική μετάφραση.

Στόχος του δικτύου EMT είναι η προώθηση της ποιότητας στην εκπαίδευση των μεταφραστών, καθώς και η σύνδεση της εκπαίδευσης των μεταφραστών με τις σύγχρονες ανάγκες της διαμεσολαβούμενης επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης

Το ΔΠΜΣ Διερμηνείας και Μετάφρασης λειτουργεί από το 2004 και σε αυτό συμμετέχουν τα Τμήματα Γαλλικής, Γερμανικής και Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Το Πρόγραμμα ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα διδασκαλίας και έρευνας και προσφέρει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε πέντε γλώσσες, σε εξειδικευμένους τομείς της διερμηνείας και της μετάφρασης ενώ προετοιμάζει τους μελλοντικούς διερμηνείς και μεταφραστές για την αγορά εργασίας, μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια για τη χρήση νέων τεχνολογιών, τη διαχείριση έργων ορολογίας, την πρακτική άσκηση σε διεθνείς φορείς και μεταφραστικές εταιρείες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis