Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 06/05/2022

Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας παρέλαβε σήμερα Πέμπτη τα πρώτα τέσσερα νέα τεθωρακισμένα οχήματα πολλαπλών χρήσεων VBMR «Serval», το τρίτο όχημα που θα παραδοθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Scorpion της χώρας για να αντικαταστήσει τα οχήματα μάχης της.

Τα οχήματα 4×4, που κατασκευάστηκαν από την Nexter και την Texelis στο πλαίσιο μιας προσωρινής κοινής επιχείρησης, αναμένεται να αντικαταστήσουν τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού VAB της δεκαετίας του 1970, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Herve Grandjean κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη. Με βάρος μεταξύ 15 και 17 τόνων, τα Serval θα είναι ένα ελαφρύτερο θωρακισμένο όχημα σχεδιασμένο κυρίως για την 27η Ορεινή Ταξιαρχία Πεζικού του Στρατού και την 11η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών.

Το υπουργείο έχει παραγγείλει συνολικά 364 Serval μέχρι σήμερα και αναμένει να αγοράσει 978 οχήματα έως το 2030. Εβδομήντα οχήματα έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν το 2022.  Η σύμβαση οριστικοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2021, μέσω της υπηρεσίας προμηθειών του γαλλικού στρατού Direction generale de l’armement (DGA).

Η Γαλλία θα παραλάβει 978 Serval μέχρι το 2030

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλορένσ Παρλί, χαιρέτισε τις πρώτες παραδόσεις σε μια δήλωση, λέγοντας ότι η παραγωγή Serval κινείται «με σταθερό ρυθμό».

«Σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο στρατηγικό περιβάλλον, καθώς ο πόλεμος επιστρέφει στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ο εκσυγχρονισμός του βασικού εξοπλισμού είναι απαραίτητος για την αξιοπιστία των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων», ανέφερε η Παρλί στη δήλωση της σήμερα Πέμπτη.

Το VBMR Serval είναι ένα από τα τέσσερα οχήματα επόμενης γενιάς που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του γαλλικού προγράμματος Scorpion, μαζί με το μεγαλύτερο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Griffon και το όχημα αναγνώρισης και μάχης Jaguar. Η Γαλλία αναμένει να προμηθευτεί 1.872 Griffon (συμπεριλαμβανομένων 54 παραλλαγών MEPAC), 978 Servals και 300 Jaguar έως το 2030.

Όλα τα οχήματα θα συνδεθούν μέσω ενός νέου συστήματος επικοινωνίας και διαχείρισης πεδίου μάχης που ονομάζεται Scorpion Combat Information System (SICS). Κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Nexter στην Γαλλία.

Πηγή: onalert.gr με πληροφορίες από: Defense News

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis