Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Katalinas Life Events ΠΑΙΔΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
19:30 | 14/11/2022

Το κέντρο Katalinas Life Events διοργανώνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο με θέμα "Τεχνικές εξέτασης και εργαλεία συνέντευξης σε ανήλικα θύματα κακοποίησης".

Τα ανήλικα θύματα κακοποίησης πολλές φορές έρχονται αντιμέτωπα με το σύστημα της ποινικής δικαιοσύνης. Ένα παιδί ενδεχομένως να  χρειαστεί να καταθέσει πολλές φορές στο αστυνομικό τμήμα, στον ιατροδικαστή, σε κοινωνικές υπηρεσίες κ.λπ. Πρόκειται για μια επώδυνη διαδικασία, κατά την οποία τα παιδιά καλούνται να περιγράψουν και να βιώσουν ξανά την κακοποίηση που υπέστησαν.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν οι τεχνικές συνέντευξης, τα ειδικά πρωτόκολλα, τα είδη ερωτήσεων και τα εργαλεία που εφαρμόζονται κατά την εξέταση σε περιστατικά παιδιών με υποψία κακοποίησης.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

  1. Τι ορίζουμε κακοποίηση;
  2. Μορφές κακοποίησης.
  3. Ενδείξεις κακοποίησης.
  4. Νομικό πλαίσιο
  5. Τεχνικές εξέτασης.
  6. Ο ρόλος του εξεταστή: εργαλεία ανίχνευσης & περιορισμοί.
  7. Ειδικές κατηγορίες κακοποιημένων παιδιών ( π.χ. συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες)   

Παροχές:

  • Ολιγομελείς ομάδες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα ζεστό και ομοιογενές κλίμα, το οποίο συνεισφέρει σε μία αποτελεσματική συνεργασία της ομάδας.
  • Στους συμμετέχοντες, μετά το πέρας του σεμιναρίου αποστέλλεται υλικό σημειώσεων.
  • Βεβαίωση παρακολούθησης.

Εισηγήτρια: Δρ. Μανουδάκη Θεανώ, Κοινωνιολόγος - Εγκληματολόγος, Σύμβουλος γονέων.

Η Μανουδάκη Θεανώ είναι κοινωνιολόγος και στο διδακτορικό της έχει ασχοληθεί με την νεανική παραβατικότητα και τις συμμορίες ανηλίκων. Συνεργάστηκε σε ερευνητικό επίπεδο με τον καθηγητή εγκληματολογία Αντώνη Μαγγανά και υπήρξε βοηθός του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι ειδική σε θέματα Παραβατικότητας Νέων και Νεανικών Συμμοριών, Παιδικής Κακοποίησης, Trafficking, Σχολικού Εκφοβισμού, Σχεδιασμού και οργάνωσης προγραμμάτων παρέμβαση στο χώρο της κοινωνικής φροντίδας. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και Αντιπρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Αθηνά» και ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής για τη δημιουργία της «Βουλής της Κοινωνίας των Πολιτών». Έχει συνεργαστεί με κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, τη ΜΚΟ Home-Start Ελλάς, το Κέντρο Ερευνών «Ρίζες» κ.α.

Σε επιστημονικό επίπεδο, έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συμμετάσχει σε έρευνες και προγράμματα στα παραπάνω επιστημονικά αντικείμενα. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους αλλά και στον ημερήσιο τύπο. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια σε Ελλάδα και Γερμανία ενώ υπήρξε υπεύθυνη διοργάνωσης επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων.

Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε σχολές γονέων, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εμψυχώτρια σε βιωματικές ομάδες ενηλίκων.

Από το 2014 συμμετέχει ως κοινωνιολόγος στο Ιατρικό πρόγραμμα «ευμορφία» και είναι υπεύθυνη ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ασθενών του προγράμματος.

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής:

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, 16:00 – 19:00.

Κόστος: 40€  

Χώρος διεξαγωγής: Katalinas Life EventsΖωής Δρώμενα | Αιμιλίου Βεάκη 28, Περιστέρι | Δίπλα στη στάση μετρό ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Για πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων

Τ: 211 11 75 845 | 6940778779

E: katalinaslifeevents@gmail.com

Σημαντική ενημέρωση: Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19:

  1. ο αριθμός των θέσεων στο σεμινάριο για τους συμμετέχοντες  με φυσική παρουσία θα είναι περιορισμένος
  2.  η είσοδος στον χώρο γίνεται με  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για Covid-19.

Στο Katalinas Life Events θέλοντας να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους μας τηρούμε τα ακόλουθα:

  • Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο
  • Συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (απολύμανση χεριών & χρήση μάσκας στον χώρο).
  • Παρέχουμε αντισηπτικά διαλύματα & υλικά για το στέγνωμα των χεριών (χειροπετσέτες μιας χρήσης)
  • Ο χώρος μας απολυμαίνεται πριν και μετά την κάθε δράση.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis