Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
προσωπο
21:41 | 09/12/2022

Οι άνθρωποι λένε πάντα την αλήθεια ακόμα κι όταν λένε ψέματα.

Το ανθρώπινο σώμα δεν ψεύδεται ποτέ, αντιθέτως, μας δείχνει πάντα τις σκέψεις και τα συναισθήματα του συνομιλητή μας.

Είναι εύκολο να διακρίνουμε τι σκέφτεται και τι εννοεί κάποιος αρκεί να τον παρατηρήσουμε λίγο πιο προσεκτικά.

Όταν κάποιος ψεύδεται εσκεμμένα, αυτό φαίνεται τόσο από την γλώσσα του σώματος, όσο και από τις μικροεκφράσεις του προσώπου που συνοδεύουν τα λεγόμενα του.

Πόσες φορές έχει συμβεί ερχόμενοι σε επαφή με κάποιον να έχουμε την εντύπωση ότι δεν είναι ειλικρινής απέναντί μας, μολονότι τίποτα δεν φαίνεται να δείχνει το αντίθετο;

Όμως επιλέγουμε να ακολουθήσουμε τη «λογική» πορεία των πραγμάτων και να αγνοήσουμε αυτή την αίσθηση, ενώ στο τέλος αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκιο.

Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ εμπειρικά και ασυνείδητα λαμβάνουμε τα μηνύματα αυτά που υποδεικνύουν ότι ο άλλος ψεύδεται, επιλέγουμε να τα αγνοήσουμε, καθώς δεν είμαστε σε θέση να τα αποκωδικοποιήσουμε.

Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή μας σε όλους τους τομείς -επαγγελματικούς, προσωπικούς κ.λπ.- αν μπορούσαμε να αναπτύξουμε με κάποιον τρόπο την ικανότητα να αναγνωρίζουμε αυτά τα κωδικοποιημένα μηνύματα.

Μπορούμε να βελτιώσουμε τις δυνατότητες ανίχνευσης ψεύδους, τόσο μέσα από τις κινήσεις του σώματος, όσο από τις μικροεκφράσεις προσώπου!

Σε κάθε περίπτωση ψεύδους υπάρχουν ενδείξεις που προδίδουν το ψέμα.

Όταν οι κινήσεις του σώματος και οι μικροεκφράσεις προσώπου δεν συμβαδίζουν με τα λεγόμενα του ατόμου.

Αυτές οι ενδείξεις έχουν σύντομο χαρακτήρα και για αυτό τον λόγο απαιτούν προσοχή.

Όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως έχουμε την ιδιότητα να διακρίνουμε αυτές τις λεπτομέρειες έως ένα συγκεκριμένο βαθμό ο καθένας.

Οποιοσδήποτε  μπορεί να εκπαιδευτεί στο να διακρίνει αυτές τις λεπτομέρειες, εφόσον το επιθυμεί και το θεωρεί χρήσιμο εργαλείο.

Το σεμινάριο νέο σεμινάριο του  Katalinas Life Events  απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν να ανιχνεύουν το ψεύδος μέσα από τις μικροεκφράσεις του προσώπου.

Εάν η γλώσσα του σώματος μπορεί να ελεγχθεί, οι μικροεκφράσεις προσώπου είναι ακούσιες και η εκπαίδευση πάνω στην αναγνώρισή τους επιτρέπει πιο αποδοτική ερμηνεία του συνομιλητή μας. 

Εμπεριέχεται βιωματική εκπαίδευση αναγνώρισης των μικροεκφράσεων προσώπου και της ανίχνευσης ψεύδους.

Εισηγήτρια

Αλεξάνδρα Κολέσνικ, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία.

Η Αλεξάνδρα Κολέσνικ είναι ψυχολόγος, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία (MSc Clinical and Community Psychology, University of East London), με κατευθύνσεις στην Οικογενειακή-Συστημική Θεραπεία, Γνωστική Θεραπεία και Θεραπεία Σχημάτων. Επίσης, είναι κάτοχος διπλώματος μετεκπαίδευσης στην Κλινική Ύπνωση με εξειδίκευση στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής/ General Hypnotherapy Standards Council).

Xρόνος διεξαγωγής:

18 Δεκεμβριου 16:30 - 19:30.

Κόστος 40€

Χώρος διεξαγωγής

Katalinas Life Events– Ζωής Δρώμενα | Αιμιλίου Βεάκη 28, Περιστέρι | Δίπλα στο μετρό ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

Για πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων

Τ: 211 11 75 845 | 6940778779

E: [email protected]

 

Λίγα λόγια για το Katalinas Life Events

Xώρος προσωπικής ανάπτυξης, έκφρασης & επιμόρφωσης

 

Στο Katalinas Life Events στοχεύουμε στην προσωπική ανάπτυξη, έκφραση & επιμόρφωση. Με τη σύμπραξη καταρτισμένων επαγγελματιών βοηθάμε, όσους μας εμπιστεύονται, να εξελιχθούν, να καλλιεργήσουν την δημιουργικότητα τους, να βελτιστοποιήσουν την απόδοσή τους και να ενδυναμώσουν τις δεξιότητές τους.

Πρόθεση μας είναι να σας υποδεχθούμε σε ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον και να συζητήσουμε πάνω στις ανάγκες που προκύπτουν στην επαγγελματική και προσωπική πορεία σας.

Θα χαρούμε αν καταφέρουμε να αποτελέσουμε έστω κι ένα μικρό σκαλοπάτι στην πορεία σας προς την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση.

 

Παρέχουμε:

-Σεμινάρια & δράσεις αυτοβελτίωσης

-Σεμινάρια Ψυχολογίας

-Παιδαγωγικά σεμινάρια

-Ομάδες υποστήριξης

-Σεμινάρια για επαγγελματίες

-Σεμινάρια τέχνης & πολιτισμού

-Συμβουλευτική & εκπαίδευση γονέων

-Εποπτείες επαγγελματιών

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis