Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ποια πόλη θα καθαρίζει τους δρόμους από το χιόνι με BMW;
21:14 | 28/11/2022

Δεκάδες νέες BMW παρέλαβε η δημοτική αστυνομία της Μαδρίτης στην Ισπανία, ανάμεσα στις οποίες είναι και μερικές που φέρουν εκχιονιστικό εξοπλισμό, για παν ενδεχόμενο.

Η δημοτική αστυνομία της Μαδρίτης ανανεώνει το στόλο των αυτοκινήτων και των περιπολικών που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους της και γίνεται παράλληλα πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης

Από το νέο στόλο που αποτελείται από διαφορετικά μοντέλα της BMW, περίπου το ένα τρίτο των αυτοκινήτων είναι αμιγώς ηλεκτρικά και κατά συνέπεια μηδενικών ρύπων κατά την κίνησή τους, ενώ τα υπόλοιπα φέρουν συστήματα κίνησης plug-in και ήπιας υβριδικής τεχνολογίας.

Ειδικότερα τα οχήματα που εντάχθηκαν στο στόλο της δημοτικής αστυνομίας της Μαδρίτης φτάνουν συνολικά στον αριθμό τα 169 και είναι η αμιγώς ηλεκτρική i3, η plug-in Σειρά 2 Active Tourer 225xe, και οι ήπια υβριδικές Σειρά 2 Active Tourer 220i, η Σειρά 5 (530i sedan) και η X5 xDrive30d.

Οι Ισπανοί χώρισαν το νέο στόλο αυτοκινήτων του σε τρία διαφορετικού τύπου οχήματα με το καθένα να αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει διαφορετικούς ρόλους. Για παράδειγμα οι αμιγώς ηλεκτρικές i3 θα περιπολούν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ισπανίας, στις ζώνες χαμηλών ρύπων που εφαρμόζονται στη Μαδρίτη, με τη δημοτική αστυνομία να δίνει πρώτη το καλό παράδειγμα στους πολίτες.

Από την άλλη οι BMW X5 που εντάσσονται στο στόλο θα αποτελούν οχήματα πιο ειδικού σκοπού. Με στόχο να μπορούν να εγκλωβίσουν άλλα οχήματα σε περίπτωση που έχουν κολλήσει λόγω κακοκαιρίας, στον εξοπλισμό τους έχουν προστεθεί μεταξύ άλλων, γάντζος και συρματόσχοινο ρυμούλκησης, με highlight την μεγάλη αποσπώμενη εκχιονιστική λεπίδα στο εμπρός μέρος που φέρει και δικό της σετ προβολέων.

Τα αυτοκίνητα φέρουν φυσικά όλα τα απαραίτητα διακριτικά και εξοπλισμό για να μπορούν να εκτελούν σωστά το έργο τους, με την παράδοση τους να γίνεται από την BMW Ισπανίας παρουσία του δημάρχου της πόλης Jose Luis Martinez-Almeida.

www.carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis