Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:44 | 30/04/2024

Σε πέντε ακόμη ελληνικά νησιά επεκτείνεται από σήμερα 30 Απριλίου η ταχεία χορήγηση θεώρησης εισόδου (visa express) για Τούρκους τουρίστες.

Μετά τη Χίο, την Κω, τη Λέσβο, τη Ρόδο και τη Σάμο, η βίζα επεκτείνεται και σε Λέρο, Λήμνο, Κάλυμνο, Καστελόριζο και Σύμη, όπως αναφέρει με ανάρτησή της η ελληνική πρεσβεία στην 'Αγκυρα.

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση ελήφθη και ανακοινώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Η συμφωνία επετεύχθη μετά από διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται, άλλωστε, για τη μοναδική εξαίρεση στη ζώνη του Σένγκεν.

Το πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίθηκε σε αίτημα τόσο των νησιωτών, όσο και Τούρκών τουριστών, έχει ήδη αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Ο αριθμός των Τούρκων τουριστών το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου τριπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι στα πρώτα πέντε νησιά που εφαρμόστηκε, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Η βίζα εξπρές είναι διάρκειας επτά ημερών, κοστίζει 60 ευρώ και μπορεί κανείς να την εκδώσει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον χρόνο. Χορηγείται με ειδική σφραγίδα που τοποθετείται πάνω στο διαβατήριο, ενώ o επισκέπτης δεν μπορεί να φύγει από την Ελλάδα και να ταξιδέψει σε άλλο προορισμό.

Στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας των νησιών, κάποια εκ των οποίων είχαν επωμιστεί μεγαλύτερο λόγω του μεταναστευτικού.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis