Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:14 | 18/10/2023

 

H δολοφονική επίθεση του 45χρονου ισλαμιστή στις Βρυξέλλες, τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή έχουν αναβαθμίσει στο επίπεδο 4, τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα μας. Προσωπικό της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της Κρατικής Ασφάλειας έχουν εντείνει το επιχειρησιακό επίπεδο λήψης αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης

Αυτά περιλαμβάνουν:

-Ενεργοποίηση δικτύου ανάλυσης και συλλογής πληροφοριών

-Πληροφοριακό "δίχτυ" σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών όπου διαβιεί μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων μεταναστών σε όλη την Ελλάδα

-Εντατικές έρευνες στα Social media και τις διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας

-Έρευνες σε κυκλώματα δουλεμπόρων που χρησιμοποιούν ύποπτα άτομα για να βρεθούν στην Ευρώπη καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιη η αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

-Χαρτογράφηση υπόπτων που κινούν υποψίες για πιθανή ριζοσπαστικοποίηση και εξτρεμιστικές ενέργειες

-Προφίλ "μοναχικών λύκων" του ISIS με την αρμόδιες αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση στις διόδους της χώρας

-Πληροφορίες για ανενεργούς τρομοκρατικούς πυρήνες που μπορεί να ενεργοποιηθούν για την εκδήλωση αντιποίνων σε όλο τον κόσμο.

"Είμαστε σε εγρήγορση", είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, με την ανάπτυξη πληροφοριακών δικτύων, μέτρων φύλαξης και καλύτερης επιτήρησης. "Προφανώς υπάρχει ανησυχία, δεν υπάρχει όμως πανικός. Από μια πρώτη έρευνα της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Τυνήσιος είχε περάσει από τη χώρα μας για να βρεθεί στην κεντρική Ευρώπη. Το είχε κάνει από την Ιταλία το 2016".

Παναγιώτης Σπυρόπουλος 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis