Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 05/01/2024

5 Ιανουαρίου του 2009 στη Αθήνα, η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπέλυσε επίθεση με Καλάσνικοφ στις 3:05 τα ξημερώματα κατά αστυνομικής δύναμης η οποία εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης του υπουργείου Πολιτισμού στη συμβολή των οδών Ζαϊμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν καταιγισμό πυρών, ενώ ένας από αυτούς, ο αστυνομικός Διαμαντής Ματζούνης τραυματίσθηκε και διακομίσθηκε σε σοβαρή κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό.

Η σφαίρα που διαπέρασε το σώμα του νεαρού αστυνομικού χτύπησε στο θώρακα, έσπασε τα πλευρά του και τρύπησε το διάφραγμα, τους πνεύμονες, το στομάχι, το συκώτι και το έντερο.

«Δύο σφαίρες τον χτύπησαν και τα τραύματα που προκάλεσαν ήταν διαμπερή. Η μία στον αριστερό μηρό, όπου η βλάβη αποκαταστάθηκε χειρουργικά, και η άλλη στο θώρακα, η οποία κυριολεκτικά τραυμάτισε όλα σχεδόν τα ζωτικά του όργανα»  είχε αναφέρει  ο πρόεδρος του «Ερυθρού Σταυρού» Ανδρέας Μαρτίνης.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν περισσότεροι από 25 κάλυκες από Καλάσνικοφ, αλλά και από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών.
 

www.omadazita.gr,ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ,OMADA ZHTA,Z,ζ


Ο 21χρονος τότε αστυνομικός των ΜΑΤ Διαμαντής Μαντζούνης, λίγο μετά τον τραυματισμό του από τις σφαίρες του «Επαναστατικού Αγώνα», σε συνέντευξη του, εκμυστηρεύτηκε ότι τον έσωσε η πίστη του στο Θεό και η αγάπη της οικογενείας του που στάθηκε δίπλα του στις δύσκολες στιγμές.

Απαντώντας σε ερώτηση αν του συμπαραστάθηκε ο κόσμος, απάντησε: «με συγκίνησε πολύ η αγάπη που μου έδειξε, καθώς και το ενδιαφέρον του. Είναι σπουδαίο πράγμα να νιώθεις ότι όλοι προσεύχονται για σένα να πας καλά», λέει ο νεαρός αστυνομικός.


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis