Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Σχολή Αστυφυλάκων
21:57 | 12/01/2023

Γράφει ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Κατσίμπρας

Σαν σήμερα πριν 27 χρόνια, 1500 νέοι και νέες κατευθύνονταν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας, όπου έδωσαν τον προβλεπόμενο όρκο κατάταξης, πριν εισέλθουν στις Σχολές Αστυφυλάκων, ως η πρώτη σειρά μέσω Πανελληνίων εξετάσεων. Είχα την τιμή και το προνόμιο να είμαι ένας από αυτούς, οι οποίοι στις 12 Ιανουαρίου 1996, ξεκίνησε γεμάτος όνειρα την σταδιοδρομία του στο Σώμα.

Διαβάστε επίσης

Θεωρώ ότι το νέο πνεύμα και η σύγχρονη νοοτροπία, που θα έφερνε την αλλαγή στην Αστυνομία, μέσω του νέου τρόπου εισαγωγής, δεν υλοποιήθηκε ποτέ και τα προβλήματα μετά από 27 χρόνια δυστυχώς παραμένουν τα ίδια και έχουν ενταθεί, με την αύξηση των απαιτούμενων ετών υπηρεσίας.

Η αξιοκρατία που θα φέρει την δικαιοσύνη στις μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις δεν υφίσταται, τα ατομικά προσόντα και οι γνώσεις, λαμβάνονται υπόψιν κατά το δοκούν και μόνο όταν χρειαστεί να βοηθηθεί κάποιος ευνοούμενος.

Τα χρόνια υπηρεσίας δεν μετράνε καθόλου για την οποιαδήποτε μετάθεση, αφού ουδέποτε καθιερώθηκε ένας κώδικας Εσωτερικών Μεταθέσεων, προκειμένου να μπορεί κάποιος να αιτηθεί μετάθεση, σύμφωνα με κάποια μόρια και όχι για υπηρεσιακούς και κοινωνικούς λόγους που στην ουσία είναι η επιτομή της αναξιοκρατίας.

Για όλα τα παραπάνω και για πολλά ακόμα, θα πρέπει να δώσουμε αγώνα το υπηρεσιακό διάστημα που μας απομένει, για να μπορούμε να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι όταν φθάσει το πλήρωμα του χρόνου και να βοηθήσουμε να καθιερωθεί στο ελάχιστο η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη στην Αστυνομία, για να μην γινόμαστε εμείς και αυτοί που θα ακολουθήσουν, υποχείρια και πιόνια στα χέρια των ατόμων που κατέχουν εξουσία.

Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους της πρώτης σειράς Πανελληνίων εξετάσεων να είναι γεροί και καλότυχοι και να μην ξεχνάνε σε όποια θέση και να βρίσκονται, από που ξεκίνησαν και τι αντιμετώπισαν στην καριέρα τους, έτσι ώστε να πρεσβεύουν την δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη καθημερινά.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis