Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΆΚΩΝ
19:12 | 19/11/2022

26/10/1997-26/10/2022

Είκοσι πέντε (25) έτη μετά…

Διαβάστε επίσης

Την 05/11/2022 οι απόφοιτοι της εκπαιδευτικής σειράς δοκίμων αστυφυλάκων των ετών 1997 – 1999 (3η σειρά εισαγωγής με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων), συναντηθήκαμε στον χώρο του εστιατορίου του πρώην Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι πέντε (25) ετών από την ημερομηνία κατάταξης μας σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τη πρώτη στιγμή που διαβείς την πύλη της σχολής και ανηφορίζεις σε κατακλύζουν τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις.

Η πινακίδα στέκει ακόμη πάνω την είσοδο του εστιατορίου να θυμίζει ότι εκεί ήταν η Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών, η οποία λειτούργησε από το φθινόπωρο του 1990 έως το 2012.

Εικόνα
σχολη αστυφυλακων

Παλιοί γνώριμοι συναντηθήκαμε και ήταν σαν να μην πέρασε ούτε μια ήμερα από τότε που ως δόκιμοι Αστυφύλακες ολοκληρώσαμε την εκπαίδευση και ενταχθήκαμε στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας προφέροντας τις Υπηρεσίες μας στους πολίτες.

Κάθε μέρος της σχολής από τα διδακτήρια μέχρι τους θαλάμους γέμισαν έστω και προσωρινά από γέλια, πειράγματα, αναμνήσεις από τους παρευρισκόμενους. Πραγματικά κάθε γωνία της σχολής και μια ανάμνηση από τα δυο χρόνια της εκπαίδευσής μας.

Μετρηθήκαμε και διαπιστώσαμε πως κάποιοι έλειπαν δικαιολογημένα και κάποιοι μας παρακολουθούν από ψηλά.

Ο Αρχ/κας ΣΠΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης ο οποίος απεβίωσε συνεπεία τροχαίου δυστυχήματος εν ώρα υπηρεσίας και ο ΛΥΣΙΤΣΗΣ Θεόδωρος ο οποίος απεβίωσε συνεπεία τροχαίου δυστυχήματος.

Από τους εκπαιδευτές εκείνης της περιόδου ο Α/Α ΚΟΜΑΤΣΙΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος, Α/Β ΒΟΓΙΑΝΤΖΗΣ Παναγιώτης και ο Υ/Α ΧΥΤΑΣ Βασίλειος. Προσευχηθήκαμε για την ανάπαυση των ψυχών παρουσία του σεβασμιότατού Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ.

Τα χρόνια που πέρασαν μας, γέμισαν εμπειρίες και βιώματα, μας ωρίμασαν, μας άλλαξαν εξωτερικά.

Παιδιά που έγιναν γονείς. Όμως οι δυνατές σχέσεις, οι αναμνήσεις, οι παρέες τελικά δεν ξεχνιούνται.

Το είδα στα πρόσωπα όλων, το είδα στα φωτεινά χαμόγελα, στη διάθεση για κουβέντα, στην αίσθηση που αποκόμισα ότι για όλους μας ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Μέσα στις λίγες ώρες που μείναμε μαζί ξαναθυμηθήκαμε πρόσωπα και καταστάσεις, γελάσαμε, χαρήκαμε, συγκινηθήκαμε και κάποιοι δακρύσαμε...

Ίσως, δεν προλάβαμε να μιλήσουμε όλοι με όλους, δεν προλάβαμε να πούμε όλα όσα θέλαμε, δεν προλάβαμε να ρωτήσουμε, δεν προλάβαμε να απαντήσουμε.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε αυτούς που το οργάνωσαν, σε μας που ανταποκριθήκαμε αλλά και σαυτούς, που αν και σίγουρα ήθελαν δεν κατάφεραν να είναι μαζί μας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σεβασμιότατο κ.κ. ο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Γρεβενών και συνάδερφο, κ. Χρήστο Τριγώνη, στο Ταξίαρχο Ημαθίας κ. ΑΔΑΜΙΔΗ Γεώργιο, στον τότε Διοικητή της σχολής ΒΕΝΕΣΗ Δημοσθένη καθώς και στους υπολοίπους εκπαιδευτές μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Γρεβενών για την εκπροσώπησή της από το Γραμματέα της Ένωσης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Στέφανο.

Η αναμνηστική συνάντηση της εκπαιδευτικής σειράς δοκίμων αστυφυλάκων των ετών 1997–1999 έρχεται σε συγκυρία όπου είναι επίκαιρη η προσπάθεια που καταβάλλεται από πλήθος φορέων προκειμένου να λειτουργήσει ξανά η σχολή μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ισότοπο policenet καθώς από την πρώτη στιγμή μας έδωσε βήμα να γνωστοποιήσουμε την συνάντησή μας.

Το σίγουρο είναι ότι θα ξαναβρεθούμε…

Ραντεβού λοιπόν στα τριάντα έτη.

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος Ανθυπαστυνόμος

Εικόνα
σχολη αστυφυλακων

 

Εικόνα
σχολη αστυφυλακων

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis