Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
SafeStop: Η εφαρμογή που θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να συνομιλούν μέσω βίντεο με τους οδηγούς που ελέγχουν στους δρόμους
13:00 | 26/09/2023

H Κομητεία του Λος Άντζελες πειραματίζεται πάνω σε με μια εφαρμογή που επιτρέπει στους οδηγούς να επικοινωνούν άμεσα με τους αστυνομικούς σε συνομιλία μέσω βίντεο στα πλαίσια κάποιας στάσης για έλεγχο.

Οι προγραμματιστές της εφαρμογής SafeStop εγκαινίασαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο Δυτικό Χόλιγουντ στο οποίο οι οδηγοί μπορούν να συνομιλούν μέσω βίντεο με τον αστυνομικό που τους κάνει σήμα για στάση-έλεγχο, αναφέρει το ABC7.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το SafeStop, όταν ένας οδηγός παίρνει σήμα να σταματήσει, οι χρήστες της εφαρμογής λαμβάνουν οδηγίες σχετικά με το "πώς να διευκολύνουν την κατάσταση" κατά τη διακοπή της κυκλοφορίας. Ο οδηγός μπορεί να καλεί αμέσως με βίντεο τον αστυνομικό που τον σταμάτησε.

"Με την εισαγωγή της βιντεοεπαφής σε αυτό το σημείο, οι αστυνομικοί έχουν την επιλογή να έχουν μερικά ακόμη στοιχεία έστω και προφορικά σε σχέση με τον οδηγό πριν φτάσουν στο όχημα", δήλωσε το SafeStop.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis