Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Άνω πόλη Κυπαρισσίας
12:44 | 31/08/2023

Σα μία «ωδή στον ουρανίσκο με μεσσηνιακό καρπούζι και τσίπουρο», χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδιοργανώνει με τον Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στην Άνω πόλη Κυπαρισσίας

Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν: «Δεν τα πήρε όλα το... καλοκαίρι στην Πελοπόννησο. Άλλωστε, εδώ στο νότο διαρκεί πολύ περισσότερο και ο Σεπτέμβρης ίσως είναι ο πιο γλυκός του μήνας. Μπορεί να γίνει και ο πιο... “ μεθυσμένος»,

Διαβάστε επίσης

Αγαπημένες πρώτες ύλες με γεύση από τα παλιά έχουν μπει ήδη στο “ μικροσκόπιο” των chefs και θα αναγεννηθούν με τον πιο πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο που θα μεταφέρει μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία μέσα από αρώματα της ντόπιας γαστρονομικής κουλτούρας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παραγωγοί - τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη τη Μεσσηνία και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε γευσιγνωστικές δοκιμές. Θα υπάρξουν επίσης τα παραδοσιακά κεράσματα από γυναίκες - μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, ενώ η “ γευσιγνωσία Οίνου και Ελαιόλαδου” θα προσφέρει μία μοναδική περιήγηση στις τοπικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη μεσσηνιακή γη και παρασκευάζονται με μεράκι και αγάπη από τους παραγωγούς της. Την τιμητική τους, ωστόσο, δε θα έχουν μόνο οι ενήλικες καθώς το μενού περιλαμβάνει και γαστρονομικές δράσεις για τα πιτσιρίκια.

Όλα αυτά υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από τους South Vibes που σκοπεύουν να μετατρέψουν τη γιορτή σε γλέντι με τραγούδια και χορούς.

Η βραδιά, θα έχει και Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς από έμπειρους γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας οι οποίοι θα βραβεύσουν τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές ελιών που θα έχουν ετοιμάσει γυναίκες απ’ όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis