Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ζαχαράκη
18:44 | 07/04/2023

Την ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ανέδειξε η υφυπουργός Τουρισμού, υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Η κα. Ζαχαράκη τόνισε ότι «το 50% -γυναίκες και άνδρες- στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, κατεβαίνουν για πρώτη φορά, δεν έχουν δοκιμαστεί ξανά στη δοκιμασία των εκλογών και το 44% αυτών είναι και γυναίκες. Είναι σημαντικό να εμπιστευτούμε, έτσι, και τη γυναίκα ως μία δυναμική παρουσία. Πέραν αυτού, όμως, σε κάθε υποψήφιο εύχομαι καλή επιτυχία γιατί είναι μια δυναμική διαδικασία».

Διαβάστε επίσης

Η υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι «σε αυτή τη διαδικασία, ερχόμαστε σε επαφή με πάρα πολλούς πολίτες, οι οποίοι δεν σας κρύβω -και νεότεροι στην ηλικία- έχουν πολλά ερωτήματα εν συνόλω, όχι μόνο για το πολιτικό σύστημα, αλλά για το κράτος. Και η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές νιώθουν ότι υπάρχει μια διάρρηξη στις σχέσεις ή μία απόσταση», συμπληρώνοντας πως «εμένα με ενδιαφέρει να μιλάω με πολιτικές που τους αφορούν. Με ενδιαφέρει και να μιλάμε -ως εκπαιδευτικός έχω επαφή με τα παιδιά για χρόνια-, αλλά κυρίως να απαντάμε στις αγωνιώδεις ερωτήσεις τους. Πολλές φορές τα νεότερα παιδιά νιώθουν ότι η συζήτηση δεν τους αφορά. Εμείς δε φοβόμαστε να μπούμε σε αυτόν τον διάλογο».

Ερωτώμενη για τις μετεκλογικές συνεργασίες, η κα. Ζαχαράκη ξεκαθάρισε πως «21 Μαΐου είναι οι εκλογές. Όλη η κουβέντα για το τι θα επακολουθήσει έχει ένα βασικό στοίχημα. Να μην μεταφέρουμε απλά ένα μήνυμα δεν στέλνουμε sms στις εκλογές. Αλλά να πάμε και να πάμε ποιος θέλουμε να μας κυβερνήσει και ποιο κόμμα θα είναι αυτό -μέσω του προγράμματος του- θα εμπιστευθούμε. Πάντως, αυτός, ο οποίος θα ψηφίσει 21 Μαΐου τη Νέα Δημοκρατία, ψηφίζει Μητσοτάκη».

Παράλληλα, επέκρινε την μέχρι τώρα επιλογή του ΠΑΣΟΚ για τον άγνωστο «Χ» πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «δεν καταλαβαίνω όλη αυτήν την απαξίωση στη ψήφο και την καταστρατήγηση, ουσιαστικά, της θέλησης των πολιτών. Γιατί, αυτούς προτάσσουμε. Επειδή μιλήσαμε πριν για την εμπιστοσύνη των πολιτών, έχουμε ευθύνη αυτή τη στιγμή να πούμε στον πολίτη με ειλικρίνεια «κοίτα αυτές είναι οι επιλογές σου».

Η κα. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι «στις πρώτες εκλογές, θα δοθεί το μήνυμα για το ποιος θέλουμε να κυβερνήσει. Βλέπουμε και μέσα από τις περιοδείες μας σε όλη την Ελλάδα ότι ο κόσμος θα επιλέξει την πρόοδο. Εμείς πιστεύουμε στην αυτοδυναμία, αυτό και επιδιώκουμε. Επίσης, πιστεύουμε ότι όλη αυτή η ακυβερνησία σημαίνει παράλυση».

«Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να χάσουμε μήνες από τη ζωή μας. Και επειδή το ξαναζήσαμε το σενάριο, καλώ αυτή τη στιγμή όσους μας βλέπουν, να συγκρίνουν πολιτικές, να συγκρίνουν πεπραγμένα και να σκεφτούν το μέλλον τους», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis