Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ρωσία
18:14 | 07/03/2023

Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε σήμερα Ρώσοι φοιτητή σε οκτώμισι χρόνια κάθειρξη επειδή ανήρτησε στο Telegram «ψευδείς» πληροφορίες για τον ρωσικό στρατό.

Φοιτητής του Μαθηματικού και του τμήματος Πληροφορικής στο πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, ο 23χρονος Ντμίτρι Ιβάνοφ, κρίθηκε ένοχος για διασπορά «ψευδών ειδήσεων για τον ρωσικό στρατό με κίνητρο το πολιτικό μίσος», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Διαβάστε επίσης

Για το αδίκημα αυτό, το οποίο εντάχθηκε στον ρωσικό ποινικό κώδικα μετά την εισβολή στην Ουκρανία, έχουν καταδικαστεί επανειλημμένα σε βαριές ποινές κάθειρξης άνθρωποι που έχουν επικρίνει δημοσίως τον πόλεμο.

Στον λογαριασμό του στο Telegram “ Protestny MGU” (Ο MGU που διαμαρτύρεται), τον οποίο δημιούργησε για να καταγγέλλει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των φοιτητών, ο Ιβάνοφ δημοσίευσε μεταξύ άλλων μηνύματα με τα οποία επέκρινε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ρωσία αποκαλεί την εισβολή στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και οι αρχές υιοθέτησαν νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ποινές έως 15 χρόνια κάθειρξη για οποιονδήποτε δημοσιεύει πληροφορίες για τον στρατό που κρίνονται «ψευδείς».

Χιλιάδες Ρώσοι που έχουν επικρίνει δημοσίως τον πόλεμο και τις ωμότητες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία έχουν καταδικαστεί να καταβάλουν πρόστιμα. Δεκάδες άλλοι, που έχουν διωχθεί ποινικά αφού τους επιβλήθηκαν πολλά πρόστιμα, καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές κάθειρξης ή αναμένουν την καταδίκη τους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis