Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
oplo
22:14 | 05/11/2022

Ο ρωσικός στρατός, λόγω του χαμηλού ηθικού του προσωπικού του και της απροθυμίας του να πολεμήσει, έχει πιθανώς αρχίσει να αναπτύσσει «στρατεύματα φραγμού» ή «μονάδες φραγής».

Στην ημερήσια σύνοψη (Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 04 November 2022), που δημοσιεύθηκε από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter, αναφέρεται ότι τέτοιες μονάδες απειλούν να πυροβολήσουν τους στρατιώτες που υποχωρούν προκειμένου να τους εξαναγκάσουν σε επίθεση και είχαν χρησιμοποιηθεί από ρωσικά στρατεύματα σε προηγούμενες συγκρούσεις. Δεν διευκρινίζεται σε ποιες ακριβώς συγκρούσεις αναφέρονται.

 

Η εκτέλεση λιποτακτών υποδηλώνει χαμηλό ηθικό και απειθαρχία στα ρωσικά στρατεύματα

Σύμφωνα με τις βρετανικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες, το τελευταίο διάστημα οι Ρώσοι στρατηγοί πιθανόν να θέλουν οι διοικητές του στρατού να χρησιμοποιούν όπλα κατά των λιποτακτών και οι στρατιωτικοί να ελέγχουν την άμυνα μέχρι να τους σκοτώσουν.

Η τακτική της εκτέλεσης λιποτακτών ενδέχεται να υποδηλώνει κακή ποιότητα, χαμηλό ηθικό και απειθαρχία στα ρωσικά στρατεύματα, αναφέρει η έκθεση.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis