Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
12:29 | 24/07/2023

Δραματικές στιγμές έζησε ένας Βρετανός τουρίστας στη Ρόδο, που γλίτωσε όπως είπε από την «Κόλαση του Δάντη» χάρη σε ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής που άνοιξε δρόμο μέσα από τις φλόγες ρίχνοντας νερό.

Ο Ντάνκαν Κεμπ περίμενε να φθάσουν λεωφορεία για να παραλάβουν τον ίδιο κι άλλους τουρίστες από το πεντάστερο ξενοδοχείο Rhodes Bay στην παραλία της Ιξιάς, κοντά στην πόλη της Ρόδου, όταν οι φλόγες «πήδηξαν στην άλλη πλευρά του δρόμου κι άρχισαν να αποτεφρώνουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους μπροστά από τη ρεσεψιόν».

Διαβάστε επίσης

Ελικόπτερο ανοίγει δρόμο με ρίψη νερού ανάμεσα στις φλόγες στην παραλία της Ιξιάς της Ρόδου

Ελικόπτερο ανοίγει δρόμο με ρίψη νερού ανάμεσα στις φλόγες στην παραλία της Ιξιάς της Ρόδου / Φωτογραφία: Duncan Kemp

Όπως δήλωσε ο Κεμπ στο βρετανικό δίκτυο Sky News, εκτυλίχθηκαν «σκηνές αλλοφροσύνης με πανικόβλητους ανθρώπους να προσπαθούν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία – παιδιά ούρλιαζαν και έκλαιγαν κι οι γονείς τους το ίδιο».

Ο ίδιος είπε ότι γλίτωσε χάρη στην επέμβαση ενός ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής, από εκείνα που έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Ρόδο κι άλλα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα, όταν έριξε νερό στη φωτιά για να δημιουργήσει ένα ασφαλές μονοπάτι ανάμεσα στις φλόγες.

Αγωνία μπροστά στις φλόγες

Ωστόσο, οι θέσεις στα λεωφορεία δεν επαρκούσαν για όλους και γι’ αυτό, όπως είπε ο Βρετανός τουρίστας, μέλη του «ηρωικού» προσωπικού του ξενοδοχείου παρέλαβαν τον ίδιο κι άλλους φιλοξενούμενους και τους μετέφεραν με τα αυτοκίνητά τους σε ασφαλή τοποθεσία.

Σκηνές που θύμιζαν την Κόλαση του Δάντη στη Ρόδο περιέγραψε ο Βρετανός τουρίστας
Σκηνές που θύμιζαν την Κόλαση του Δάντη στη Ρόδο περιέγραψε ο Βρετανός τουρίστας / Φωτογραφία: Duncan Kemp

Περιγράφοντας τις στιγμές αγωνίας που βίωσε όταν είδε να πλησιάζουν οι φλόγες ο Κεμπ έκανε λόγο για «σκηνές βγαλμένες από την Κόλαση του Δάντη, ο ουρανός σκοτείνιασε, ο ήλιος χάθηκε και έγινε κόκκινος και ήταν φανερό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά».

Και συνέχισε: «Τώρα, το μόνο που θέλουμε είναι να γυρίσουμε στα σπίτια μας. Νιώθουμε ότι έχουμε αφεθεί στη μοίρα μας χωρίς βοήθεια. Δεν ξέρω αν θα βρεθούν οι αποσκευές μας, αλλά απλά θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτό το χάος».

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis