Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:59 | 21/12/2023

Άλλα 6 άτομα, εκ των οποίων τα 4 έχουν ταυτοποιηθεί ότι συμμετείχαν στα επεισόδια και στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στου Ρέντη, και άλλα 2, "παλιοί αγανακτισμένοι χούλιγκαν" που δεν ήταν εκεί αλλά γνωρίζουν "δομή και ιεραρχία", προτίθενται να υποβάλλουν αιτήματα υπαγωγής τους στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, όταν κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο σχηματισμού της δικογραφίας για εγκληματική οργάνωση, από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Σημειώνεται ότι παρόμοια πρόθεση μετατροπής του σε προστατευόμενο μάρτυρα έχει εκφράσει ο 18χρονος κατηγορούμενος, που προφυλακίστηκε ως δράστης του σοβαρού τραυματισμού του αστυνομικού στου Ρέντη, αλλά και ο 16χρονος αδερφός του, γενετικό υλικό του οποίου και αποτύπωμα ταυτοποιήθηκε πάνω σε εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, ανεβάζοντας τον σχετικό αριθμό στους οκτώ.

Διαβάστε επίσης

Ρέντης: Καταθέτουν αγανακιτισμένοι χούλιγκαν για "δομή και ιεραρχία" - Ερευνες για τον καθοδηγητή με… full face ή "μούσια"

Αρμόδιοι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, αναφέρουν ότι δεν αρκεί η πρόθεσή τους να δώσουν πληροφορίες, προκειμένου να καταστούν προστατευόμενοι μάρτυρες.

"Πρέπει να πουν πράγματα που δεν είναι γνωστά και στοιχειοθετούν με πρόσωπα και στοιχεία τη δομή και την ιεραρχία εγκληματική οργάνωσης. Πρέπει να πουν ουσιαστικές και άγνωστες πληροφορίες. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα κρίνουν αν αυτές είναι ικανές για να τους καταστήσουν προστατευόμενους μάρτυρες" αναφέρουν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Για τα τέσσερα άτομα που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, έχει στοιχειοθετηθεί η συμμετοχή και ο ρόλος τους στα επεισόδια και τις επιθέσεις. Υπάρχουν και δύο ακόμη άτομα που δεν ήταν στου Ρέντη, πρώην χούλιγκαν, που επιθυμούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες, για την εγκληματική οργάνωση που οργανώνει επεισόδια, επιθέσεις και άλλες παράνομες ενέργειες.

Η επιθυμία των αποκαλύψεων που θέλουν να κάνουν, προέρχεται είτε από αγανάκτηση για τον χουλιγκανισμό, όπως αναφέρουν αρμόδιες αστυνομικές πηγές, είτε έχουν "συγγενικά" πρόσωπα που οι ίδιοι παρέσυραν στους συγκεκριμένους χώρους και θέλουν να αποτρέψουν την διαδρομή τους σε αυτόν τον ανούσιο και επικίνδυνο δρόμο, που βάδιζαν και εκείνοι στο παρελθόν.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, έχουν λάβει τουλάχιστον 25 καταθέσεις ατόμων, που ταυτοποιήθηκαν ότι ήταν ανάμεσα στα 150 άτομα που βγήκαν από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, και κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν στα επεισόδια και τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

"Πρόκειται για ‘δευτεροκλασάτους’ που βγήκαν από το γήπεδο και κάποιους άλλους που ήταν στο εσωτερικό του. Καταθέσεις έχουμε λάβει από πολίτες που διαμένουν κοντά στο γήπεδο και έβλεπαν τη σκηνή του εγκλήματος, όπως επίσης από εργαζόμενους του γηπέδου και αστυνομικούς που δέχθηκαν τις επιθέσεις" αναφέρουν αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές, κανένα από τα άτομα που έχουν καταθέσει δεν αναγνωρίζουν άτομο με… full face ή άτομο με "μούσια", που περιγράφει ο 18χρονος προφυλακισμένος, ως εκείνον που τους καθοδήγησε και εξόπλισε με ναυτικές φωτοβολίδες και εκρηκτικές βόμβες μολότοφ. Ανάμεσα στα άτομα που έχουν καταθέσει, υπάρχουν και κάποια ελάχιστα που βγήκαν από το γήπεδο, ωστόσο δεν προέβησαν σε επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, και είναι πρόθυμα να δώσουν πληροφορίες για τους πρωταγωνιστές των επιθέσεων, καθώς δεν θέλουν να κατηγορηθούν για ενέργειες που δεν διέπραξαν.

Μετά τις γιορτές, πιθανόν μετά την έλευση του νέου έτους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναμένεται η ολοκλήρωση της δικογραφίας με τα επιβαρυντικά στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης, η οποία αρχικά θα εμπεριέχει περίπου 40 άτομα. Από εκεί και έπειτα αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων και οι πρώτες συλλήψεις.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis