Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:14 | 28/06/2023

Το Γ' Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) εγκαινιάζει την έκθεση « project ΚΤΙΡΙΟ 300 ΑΝΔΡΩΝ» στην γκαλερί «Ηώς», την Πέμπτη 29 Ιουνίου, με έργα 27 φοιτητών του εργαστηρίου.

   Το ιστορικό «ΚΤΙΡΙΟ 300 ΑΝΔΡΩΝ» βρίσκεται στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου στεγάζεται η ανακαινισμένη Γ' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ε.Κ.Π.Α.

Διαβάστε επίσης

   Τα έργα των φοιτητών που συμμετείχαν στο πρότζεκτ έχουν θέμα την «Καρδιά» και δέχτηκαν να τα δωρίσουν στην Γ' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία. Έτσι, μετά το πέρας της έκθεσή τους στην γκαλερί, τα 27 έργα θα τοποθετηθούν από τους ίδιους και θα εκτίθενται μόνιμα στην ανακαινισμένη κλινική, με απώτερο σκοπό να κοσμούν τους τοίχους και να συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση του νοσοκομειακού χώρου, επιδρώντας θετικά στη διάθεση ιατρών και ασθενών.

   Πρωτεργάτης του πρότζεκτ και της δωρεάς είναι ο καθηγητής της ΑΣΚΤ και του Γ' Εργαστηρίου, Μάριος Σπηλιόπουλος. «Η ιδέα προέκυψε όταν η ασφαλιστική μου σύμβουλος με σύστησε με τον διευθυντή της Κλινικής Εμμ. Βαβουρανάκη και τον επιμελητή Κωντ. Καλογερά, οι οποίοι είχαν την επιθυμία να διακοσμήσουν τους άδειους τοίχους της κλινικής, με έργα τέχνης.Έτσι λοιπόν, αναθέσαμε στους φοιτητές και φοιτήτριες του Εργαστήριου μας, να δημιουργήσουν έργα με θέμα την «Καρδιά», που θα τα δωρίσουν στην ανακαινισμένη κλινική. Η ανταπόκριση των νέων καλλιτεχνών- φοιτητών/τριών, ήταν συγκινητική. Η ποιότητα των έργων και ο σκοπός της δωρεάς , δείχνουν την βαθιά ευαισθησία και ενσυναίσθηση τους» σημειώνει ο γνωστός εικαστικός.

   Την έκθεση επιμελείται ο ίδιος και ο συνεργάτης του Τάσσος Τριανταφύλλου.

   Συμμετέχουν οι Αγόρος Κωνσταντίνος, Αργύρη Αγγελική, Βασιλειάδου Θεοδώρα, Βικελίδης Γιώργος, Γαργαλιάνου Νίκη, Γιάννα Λυδία, Ευσταθίου Δημήτρης, Ζαχαρίου Εύα, Ζιώγα Χρυσάνθη, Καγκέλη Βασιλική, Καλκαβούρας Δημήτρης, Κυριαφίνη Κατερίνα, Λιάπης Γιώργος, Μανωλίδης Χαράλαμπος, Μαρίνου Αθηνά, Μίξη Καλλιόπη, Μπερμπέρης Πέτρος, Μπολώση 'Αννα, Μπουραντά Κατερίνα, Μυλωνάς Θανάσης, Σμυρλή Μαρία, Σταυροπούλου Δήμητρα, Φιλιππούλη Βασιλική, Χρήστος Χρήστου, Denada Bullari, Khvtisiashvili Mariami

   Η έκθεση στον Χώρο Τέχνης ΗΩΣ( Χέϋδεν 38, πλ. Βικτωρίας ) θα διαρκέσει έως 15 Ιουλίου. 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis