Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
08:14 | 23/07/2023

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών καθ’ όλη τη διάρκεια του καύσωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εξακολουθούμε να λαμβάνουμε σωρεία καταγγελιών από συναδέλφους για τις συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται στην ακραία αυτή θερμοκρασία διαρκείας, καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνονται ένεκα του καύσωνα αυτού.

Παρά την καταγγελία στην οποία προβήκαμε πριν λίγες ημέρες με σχετική μας ανακοίνωση η κυβέρνηση στέκεται παγερά αδιάφορη. Στην Αττική η ομάδα ΔΙΑΣ συνεχίζει στο μεγαλύτερό μέρος της να εξέρχεται για περιπολία με δίκυκλα, εκτός της μεσημεριανής βάρδιας, αντί στους συναδέλφους να χορηγούνται οχήματα με λειτουργικό κλιματισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εδώ πρέπει να σταθούμε, διότι δεν είναι αρκετό οι συνάδελφοι να εξέρχονται με επιβατηγό μόνον από τις 13:00 έως τις 19:00. Επειδή η θερμοκρασία κορυφώνει το μεσημέρι δεν αναιρείται το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας η θερμοκρασία είναι εξαιρετικά υψηλή. To ίδιο ακριβώς ισχύει και με τα δίκυκλα της Τροχαίας. Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν από αυτήν την αδιαφορία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι μεγάλοι, διότι είναι γνωστό ότι έχουν εκδοθεί οδηγίες από το Υπουργείο Εργασίας για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επαναλαμβάνουμε, δεν θα περιμένουμε να δούμε συνάδελφο στο νοσοκομείο ή στον τάφο για να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό απαιτούμε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία μας.

Ακόμη εξακολουθεί να μην υπάρχει από την κυβέρνηση καμία μέριμνα για να χορηγηθεί στους συναδέλφους που εργάζονται -ειδικά στις πυρασφάλειες και σε μέρη που είναι πιο περιφερειακά και απομονωμένα- νερό και φαγητό. Επιπλέον, πολλά περιπολικά, γραφεία αστυνομικών υπηρεσιών, κρατητήρια μέχρι και σήμερα δεν διαθέτουν λειτουργικό κλιματισμό και εννοείται χωρίς την προβλεπόμενη συντήρηση, που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία συναδέλφων και πολιτών (νόσος λεγεωνάριων κλπ). Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στη Δυτική Αττική περιπολικό όχημα με πολλά χιλιόμετρα παρουσίασε βλάβη και ακινητοποιήθηκε στη μέση του δρόμου χωρίς να υπάρχει διαθέσιμος υπηρεσιακός γερανός να το ρυμουλκήσει και να μεταφερθούν οι συνάδελφοι σε ασφαλή χώρο.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους που υπηρετούν στη Διεύθυνση της Βοιωτίας ότι εκλήθησαν προς ενίσχυση στα μέτρα για την πυρκαγιά που έφτασε στην Οινόη. Φυσικά ούτε σε αυτούς χορηγήθηκε έστω και ένα μπουκαλάκι νερό, το οποίο κάλυψε η αλληλεγγύη των κατοίκων που έσπευσαν να τους δώσουν λίγο φαγητό και νερό.

Μπροστά σε αυτήν την αδιαφορία της κυβέρνησης που μπορεί να λάβει εξαιρετικά επικίνδυνες προεκτάσεις κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να μείνει αδρανής. Ο συλλογικός αγώνας και η διεκδίκηση αποτελούν μονόδρομο. Συνάδελφοι, απ’ ό,τι φαίνεται για πολλοστή φορά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, αφού και η υπηρεσιακή μας καθημερινότητα δείχνει ότι είμαστε μόνο αριθμοί για το Υπουργείο και τίποτα παραπάνω. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis