Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:29 | 03/02/2024

ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ και πάλι ΝΤΡΟΠΗ!! Δεν ξέρουμε άλλη λέξη για να χαρακτηρίσουμε το πίνακα μεταθέσεων που ανακοινώθηκε. Στις 54 διευθύνσεις της χώρας οι 39 είχαν μηδέν οργανικές προς κάλυψη για αστυφύλακες και οι 35 δεν έβγαλαν ούτε για ανθυπαστυνόμους / αρχιφύλακες.

Για την κυβέρνηση φαίνεται ότι στην επαρχία τα θέματα αστυνόμευσης λύθηκαν και εκεί οι συνάδελφοι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας. Έχουμε φθάσει στο σημείο να λέμε ότι η εγκληματικότητα υπάρχει κυρίως στην Αθήνα και ότι υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη στην επαρχία, όπου και δεν χρειάζεται.

Δυστυχώς όμως οδηγούμαστε σε μια άσχημη εργασιακή πραγματικότητα, αν αναλογιστούμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Πρώτον στην πράξη καταργείται ο νόμος των μεταθέσεων, γιατί τι νόημα έχεις να μαζεύεις μόρια για επαρχία όταν δεν προκηρύσσονται οργανικές θέσεις προς κάλυψη τους. Έπειτα είναι ο οικονομικός στραγγαλισμός που θα συνεχίσουν να υπομένουν συνάδελφοι από την επαρχία, αφού στην Αττική οι περισσότεροι πληρώνουμε ενοίκιο, το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής, λόγω της παρατεταμένης ακρίβειας (τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα) που έχει ανέβει και δεν μας φτάνει ο μισθός. Τρίτον κλείνει το μάτι σε «παράκαμψη» του νόμιμου τρόπου μετάθεσης όπου θα αναγκάζονται οι συνάδελφοι να τρέχουν σε γραφεία πολιτικών, υπηρεσιακών παραγόντων, πολιτευτών κτλ. μήπως πάρουν μετάθεση εκτός οργανικών ή κάποια απόσπαση. Τέλος θα καταργηθεί το αμετάθετο που μας προστατεύει απέναντί στη διοίκηση και από μεταθέσεις ελέω «υπηρεσιακών αναγκών».

Βεβαία η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει κρύψει την αλλεργία της στο νόμο για τις μεταθέσεις, ούτε και στο κατοχυρωμένο δικαίωμα μας, που είναι το αμετάθετο. Δυστυχώς εδώ και πέντε χρόνια, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αμφισβητείται και ο τρόπος μεταθέσεών μας και το αμετάθετο.

Ευθύνη έχουν και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, τα προεδρεία των ενώσεων της Αττικής και της ΠΟΑΣΥ, που τώρα θυμήθηκαν να ψελλίσουν κάτι για τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου και για τη κυβέρνηση. Μέχρι τώρα έπιναν νερό στο όνομα του νέου Υπουργού.

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών ζητάει άμεσα να αναρτηθεί νέος πίνακας μεταθέσεων που θα λαμβάνει υπόψιν τόσο τις υπηρεσιακές ανάγκες της επαρχίας, όσο και την ανάγκη των συναδέλφων να μετατεθούν στο τόπο συμφερόντων τους.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis