Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
14:39 | 15/07/2023

Τι κι αν βρισκόμαστε στην καρδιά του πολυσυζητημένου καύσωνα που ξεπερνάει τους σαράντα βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας, τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτική και φυσική ηγεσία για την προστασία των αστυνομικών από την υψηλή θερμοκρασία είναι επικίνδυνα πλημμελή για τους συναδέλφους μας.

Όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι, στους χώρους των κτιρίων (και στα κρατητήρια) υπάρχει έλλειψη ή παντελής απουσία κλιματισμού, πολλά οχήματα που εκτελούν περιπολίες ή είναι στάσιμα (π.χ. σε στόχους) λειτουργούν χωρίς κλιματισμό. Επιπλέον, η μέριμνα της ηγεσίας όσον αφορά τα δίκυκλα είναι είτε εντελώς περιορισμένη είτε εντελώς απούσα, Ειδικότερα, όσον αφορά την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Αττικής, από το σύνολο των περιπολιών, μόνον ορισμένες διενεργούνται με όχημα, και αυτές μόνον στην μεσημεριανή βάρδια, λες και ο καύσωνας χτυπάει επιλεκτικά μόνον συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Επίσης τα δίκυκλα της Τροχαίας εξέρχονται κανονικά.

Καμία διοικητική μέριμνα επίσης για να χορηγηθεί νερό στους συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία. Εμφατικό παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης είναι οι συνάδελφοι οι οποίοι ρυθμίζουν την κυκλοφορία και βρίσκονται σε ορθοστασία διαρκείας μέσα στον καύσωνα.

Οι λόγοι που οδηγούν σε αυτές τις επικίνδυνες παραλείψεις δεν είναι καινούριοι και ούτε βρίσκουν εφαρμογή μόνον στην αστυνομία. Οι απαιτούμενες συντηρήσεις για κλιματισμό, η διοικητική μέριμνα για χορήγηση νερού κλπ αποτελούν κόστος για όλες τις κυβερνήσεις, το οποίο κόστος -απ’ ό,τι φαίνεται γι’ ακόμη μια φορά- είναι βαρύτερο απ’ ό,τι η ζωή και η υγεία των αστυνομικών. Χρήματα για αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες δεν υπάρχουν, όμως όταν πρόκειται να διαγραφούν χρέη από εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες εκεί το δημόσιο ταμείο δεν έχει ανάγκη.

Αρκετά με την υποκρισία και την αναλγησία των αρμοδίων. Δεν θα περιμένουμε να δούμε αστυνομικό στο νοσοκομείο εξαιτίας των παραλείψεών τους. Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της υγείας των συναδέλφων μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis