Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
police112
12:27 | 19/07/2023

Ανακοίνωση της Ένωσης Ατσυνομικών Χανίων:  

Η Ένωσή μας συντάσσεται απόλυτα με την υπ’ αρίθ. 200/4/308 από 13/07/2023 ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ., που αφορά τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νότη Μηταράκη, για τον τερματισμό των προσλήψεων εκτός Πανελληνίων Εξετάσεων και την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

  Από τη στιγμή που η συντεταγμένη Πολιτεία νομοθέτησε την πρόσληψη αστυνομικού προσωπικού μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, με τα αναγκαία εκπαιδευτικά προγράμματα τριετούς φοίτησης στην Αστυνομική Ακαδημία, οποιοσδήποτε άλλος τρόπος πρόσληψης αποτελεί πρόχειρη και επικοινωνιακή λύση. Παράλληλα δημιουργούνται «πολλές Αστυνομίες», με ότι αυτό συνεπάγεται.

  Ευθύς εξαρχής είχαμε εναντιωθεί, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, με την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας καθώς ήταν οφθαλμοφανέστατη η αποτυχία του εν λόγω εγχειρήματος.

  Είναι δυνατόν άοπλοι αστυνομικοί να περιπολούν μέσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και να φέρουν εις πέρας τέτοια αποστολή, όταν αρκετά Πανεπιστήμια έχουν γίνει ορμητήρια «μπαχαλάκηδων» και παραβατικών ατόμων; 

  Ακόμα θυμόμαστε τις εικόνες όπου Διμοιρίες φυλούσαν περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Αθήνας…τραγελαφικές εικόνες…

   Χαιρετίζουμε τόσο τις δηλώσεις του νέου Υπουργού για αυτά τα ζητήματα όσο και την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας.         

Για το Δ.Σ.

Ο

Πρόεδρος

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

Ο

Γενικός Γραμματέας

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis