Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
δημοτικη αστυνομια
10:19 | 13/11/2022

Το  τρέχον χρονικό διάστημα δρομολογούνται νέες προσλήψεις σε νευραλγικούς τομείς όπως το Λιμενικό, η Δημοτική Αστυνομία και φορείς του δημοσίου.

Παραθέτουμε τα τελευταία δεδομένα, προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι:

Διαβάστε επίσης

ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/ Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προκηρύσσει διαγωνισμό για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΚΑΤΟ (100) ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ Η΄ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, προερχόμενους από ιδιώτες πτυχιούχους Πλοιάρχους ή Μηχανικούς Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.).

Η Προκήρυξη, στην οποία αναγράφονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις του διαγωνισμού, έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 70/10-11-2022, Τεύχος Α.Σ.Ε.Π.) και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Δι@ύγεια» (http://diavgeia.gov.gr) (ΑΔΑ: 62ΚΖ4653ΠΩ-ΧΡΗ), από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι/ες.

Οι υποψήφιοι συμπληρώνουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στην προκήρυξη, σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει τις ημερομηνίες από 21/11/2022, ημέρα Δευτέρα, έως και 21/12/2022, ημέρα Τετάρτη.

Ακολούθως, πρέπει να ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΝ, να ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ την ως άνω Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωσή τους και αφού θεωρηθεί για το ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ τους, να την υποβάλουν ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ, με συστημένη αλληλογραφία, ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, τις ημερομηνίες από 21/11/2022, ημέρα Δευτέρα, έως και 22/12/2022, ημέρα Πέμπτη, στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση:

Διαγωνισμός έτους 2022 για την πλήρωση 100 θέσεων Αξιωματικών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ - ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ, ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ & ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ/ ΑΡΧΗΓΕΙΟ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ακτή Βασιλειάδη-Πύλες Ε1-Ε2, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Τ.Κ. 18510

Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να παρακολουθούν την πορεία αποστολής της αιτήσεώς τους και των συνημμένων σε αυτήν δικαιολογητικών, χρησιμοποιώντας τον κωδικό αριθμό αποστολής συστημένου (tracking code) που παρέχεται από το ταχυδρομείο (Δημόσιο ή Ιδιωτικό).

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Το ενδιαφέρον για τις επικείμενες προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρθηκε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μέσω δηλώσεων του στο ΣΚΑΙ 100,3.

 

Ο κ. Τσιάρας γνωστοποίησε ότι σύντομα, μέσα στον επόμενο μήνα, θα γίνει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ατόμων για τη δικαστική αστυνομία.

Εξήγησε ότι θα πρόκειται για ειδικό σώμα που θα αναλάβει μεταξύ άλλων στην ασφάλεια των δικαστηρίων και τις μεταγωγές κρατουμένων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, με τη δημιουργία της δικαστικής αστυνομίας θα αποδεσμευθούν περίπου 1.200 αστυνομικοί.

 

ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Η προκήρυξη είναι σχεδόν έτοιμη να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση ενώ στα μέσα του μήνα αναμένεται να βγει το ΦΕΚ και τον Δεκέμβριο να ξεκινήσουν οι αιτήσεις.

Οι φορείς που είναι ψηλά στη λίστα για την απορρόφηση προσωπικού είναι δήμοι, περιφέρειες, νοσοκομεία, σχολεία, ασφαλιστικά ταμεία και υπουργεία.

Στον νέο διαγωνισμό, σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr , θα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ειδικότητες του Δημοσίου από τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της ΠΕ και της ΤΕ ακόμα και εκπαιδευτικό προσωπικό και νοσηλευτές.

Από τη λίστα των επιτυχόντων θα προκύψει μια δεξαμενή υποψηφίων από όπου θα μπορούν οι δημόσιοι φορείς να αντλούν προσωπικό όταν το χρειάζονται, χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες της έκδοσης προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων που δημοσιεύεται κάθε Σεπτέμβριο για το 2023 υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν έως και 6500 διορισμοί δεδομένου ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί και άλλοι διαγωνισμοί που έχουν εγκριθεί αλλά εκκρεμούν και από το 2022 διορισμοί από προκηρύξεις που αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis