Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
police_intime
17:06 | 19/01/2024

Γράφει ο Α Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών κ. Γρηγόριος Χρυσάφης

Λυπάμαι που χαλάω το όμορφο κλίμα με τον διαγωνισμό κολακειών προς την νέα πολιτικη ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά αυτό που διαπιστώνω μέχρι στιγμής και είμαι υποχρεωμένος απέναντι στους συναδέλφους μου να μεταφέρω, είναι το υπηρεσιακό χάλι που οδηγούνται πάλι πολλές Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ απο την στιγμή που δόθηκε η εντολή να κοπούν αδιάκριτα εκατοντάδες αποσπασμένοι σε μάχιμες και αποδεκατισμένες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής αλλά ακόμα και να αποσπαστούν ονομαστικά δεκάδες συνάδελφοι απο τις οργανικές τους θέσεις, αναθεωρώντας ουσιαστικά τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων συμβουλίων μεταθέσεων τα προηγούμενα χρόνια!

Διαβάστε επίσης

Για να καταλάβει κανείς ότι όλη αυτή η πρωτόγνωρη διαδικασία γίνεται άκριτα και χωρίς να ενδιαφέρει πως θα τα βγάλουν πέρα οι Υπηρεσίες που χάνουν τους αστυνομικούς, διακόπτουν αποσπάσεις ή μετακινούν συναδέλφους απο μάχιμες Υπηρεσίες που έχουν εκπαιδευτεί στο ειδικό αντικείμενο τους όταν η μετακίνηση έχει γίνει με δική τους αίτηση, ενώ την ίδια στιγμή διατάζουν κάθε μήνα την ενίσχυση των ίδιων Υπηρεσιών με προσωρινά διατιθέμενους αστυνομικούς χωρίς να το επιθυμούν! Καμία λογική.. 

Περιπτώσεις προσφυγών συναδέλφων με σοβαρούς τραυματισμούς εν ωρα υπηρεσίας λόγω των οποίων είχαν μετατεθεί αλλά και προσφυγές απο μητέρες τρίτεκνες με σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα που πιστοποιούνται με έγγραφα, απορρίπτονται με συνοπτικές διαδικασίες και δυστυχώς οι συνάδελφοι αντιμετωπίζονται ως αριθμοί που πρέπει να βγούν για να εκτελεστεί τάχιστα η εντολή του κ.Υπουργού! Ακόμα και το αυτονόητο δικαίωμα της προσφυγής σε αυτές τις αποσπάσεις τέθηκε σε αμφισβήτηση σε κάποιες περιπτώσεις, με προφορικές εντολές να μετακινηθεί πρώτα ο αστυνομικός κ να ασκήσει κατόπιν το δικαίωμα της προσφυγής στην Υπηρεσία που θα αποσπαστεί! 

Επίσης σε κωλυόμενους ζητήθηκε η κοινοποίηση της απόσπασης τους με ηλεκτρονικά μέσα όπως και η τυχόν κατάθεση προσφυγής εκ μέρους τους εν μέσω κανονικής άδειας, λες και έχουμε επιστράτευση! Αν λοιπόν αυτή είναι η μεταχείριση που επιφυλάσσει στους χαμηλόμισθους εργαζόμενους/ες αστυνομικούς η νέα πολιτική ηγεσία φοβάμαι τι θα επακολουθήσει με κεκτημένα εργασιακά μας δικαιώματα. 

Τέλος, αν θεωρούν ως μεγάλο επίτευγμα την εξαγγελθείσα πριμοδότηση των Υπηρεσιών στην Αττική με έξτρα μόρια για μετάθεση στην επαρχία (το ζητάμε πάνω απο μια δεκαετία) ενώ την ίδια στιγμή έχουν σκοπό να μην ανοίγουν θέσεις, θα είναι η κοροϊδία του αιώνα. Εύχομαι να διαψευστώ!

Πηγή:   bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis