Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
πυ
18:00 | 17/04/2023

Με την προσφορά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή για τις ανάγκες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών επιβεβαιώθηκε η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στο έργο που επιτελούν οι πυροσβέστες για την προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών.

Τον απινιδωτή παρέδωσε ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος  Πατούλης στον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής υποστράτηγο Δ. Πατράκη, παρουσία του διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ αρχιπύραρχου Χρ. Σημιακάκη, του  διοικητή του Σταθμού Β. Ζαφείρη και του πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Δημόπουλου. 

Διαβάστε επίσης

Ο Γ. Πατούλης επανέλαβε την ισχυρή βούληση της Περιφέρειας  να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος και του έμψυχου δυναμικού του στο δύσκολο και «ηρωικό» έργο που καλείται να επιτελέσει. Επισήμανε πως η Περιφέρεια έχει να επιδείξει μια σειρά σχετικών πρωτοβουλιών μεταξύ των οποίων και η ενίσχυση του ΠΣ με 35 οχήματα διαφόρων τύπων, με  χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής. 

  «Εστιάζοντας με την μέγιστη προσοχή τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί την υλοποίηση απαραίτητων έργων και υποδομών, εφοδιάζοντας παράλληλα τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες με σύγχρονα εργαλεία για την αντιμετώπιση κάθε κρίσης. Το Πυροσβεστικό Σώμα με διαγνωσμένη την συμβολή του αξιόμαχου ανθρώπινου δυναμικού του στην προστασία των πολιτών, αποτελεί για εμάς έναν από τους κύριους αποδέκτες, κάθε δυνατής στήριξης από την Περιφέρεια Αττικής. Αυτή η ισχυρή βούλησή μας θα αποτυπωθεί και στον προγραμματισμό του νέου επιχειρησιακού προγράμματος με τον πολλαπλασιασμό των πόρων χρηματοδότησης κι άλλων έργων και πρωτοβουλιών. Με όλους τους συναρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας και τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Δήμων, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με απόλυτη προτεραιότητα να διασφαλίζουμε στο ακέραιο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών της Αττικής», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ευχαρίστησαν την Περιφέρεια για τη διαχρονική στήριξη και τη διάθεση του ιατρικού μηχανήματος για την αντιμετώπιση των περιστατικών που καλείται να ανταπεξέλθει  ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός, καθώς όπως τόνισαν, το αν θα σωθεί μια ανθρώπινη ζωή μπορεί να κριθεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου. 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis