Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΛΙΜΕΝΙΚΟ
23:32 | 12/10/2023

ΑΣΕΠ: Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει την προκήρυξη διαγωνισμού για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.) δύο Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών - γυναικών) ειδικότητας Υγειονομικού ειδικής κατηγορίας με ειδικότητα Ψυχολόγου, προερχόμενων από ιδιώτες Ψυχολόγους.

 

Διαβάστε επίσης

Οι θέσεις αφορούν απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό.

Δείτε ΕΔΩ τον ΦΕΚ

ΑΣΕΠ: Απαραίτητα προσόντα

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να καταταγούν στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ως απευθείας κατάταξης Αξιωματικοί, θα πρέπει να:

  • Να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της Χώρας.
  • Να μην έχουν υπερβεί το 38ο έτος της ηλικίας τους, όριο που θεωρείται ότι συμπληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2023, ήτοι να έχουν γεννηθεί από 01-01-1985 και μεταγενέστερα.
  • Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει ή να εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να βρίσκονται νόμιμα εκτός στρατεύματος. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό όσοι για λόγους συνείδησης αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 59-65 του ν. 3421/2005 (Α’ 302), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει.
  • Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,63 μ., αμφότεροι χωρίς υποδήματα.
  • Να είναι υγειονομικώς κατάλληλοι (σωματικής ικανότητας πρώτης κατηγορίας Ι/1), όπως ισχύει για τους κατατασσόμενους στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν πτυχία Ανωτάτων Σχολών.
  • Να είναι, πτυχιούχοι τμημάτων Ψυχολογίας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ακαδημαϊκά ισοδύναμων ή ισότιμων και αντίστοιχων τίτλων της αλλοδαπής.
  • Να είναι κάτοχοι άδειας άσκησης Επαγγέλματος ή βεβαίωσης εκδιδόμενης από αρμόδια διοικητική αρχή ότι πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου.
  • Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση (Β2) της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας.
  • Να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (1) επεξεργασία κειμένων, (2) υπολογιστικά φύλλα και (3) υπηρεσίες διαδικτύου.
  • Εάν διαπιστωθεί ότι υποψήφιος φέρει δερματοστιξία (τατουάζ) ή οπές από διάτρηση σώματος (piercing), σε εμφανές, κατά την περιβολή της στρατιωτικής στολής, σημείο του σώματός του, θα αποκλείεται του διαγωνισμού.

Τα κρίσιμα 70 μόρια για πρόσληψη

Εκτός όμως του πτυχίου που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι για να γίνουν δεκτοί στην εν λόγω προκήρυξη, υπάρχουν και ορισμένα κριτήρια που θεωρούνται απαραίτητα, αλλά δίνουν και μόρια.

Ένα τέτοιο κριτήριο είναι η γνώση της Αγγλικής γλώσσας, όπου σύμφωνα με την προκήρυξη είναι και απαραίτητο τυπικό προσόν αλλά μπορεί να δώσει έως +70 μόρια στους υποψήφιους.

Πηγή:  eleftherostypos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis