Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:44 | 25/04/2023

Πρώην διοικητής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, που ζητά άσυλο στη Νορβηγία, δήλωσε σήμερα ένοχος για ανάμιξη σε συμπλοκή έξω από μπαρ του Όσλο και οπλοφορία σε δημόσιο χώρο.

Ο Αντρέι Μεντβέντεφ, 26 ετών, διέσχισε τα σύνορα Ρωσίας-Νορβηγίας τον Ιανουάριο και έχει μιλήσει δημοσίως για την περίοδο κατά την οποία μαχόταν με τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ένοχος για την ανάμιξή του σε συμπλοκή έξω από μπαρ του Όσλο στις 22 Φεβρουαρίου και την παρεμπόδιση αστυνομικού στην άσκηση του καθήκοντός του/της. Δήλωσε επίσης ένοχος για την κατοχή αεροβόλου σε δημόσιο χώρο, σε ξεχωριστό περιστατικό στις 14 Μαρτίου. Δήλωσε αθώος για χρήση βίας σε βάρος αστυνομικού, τη σοβαρότερη από τις ποινές που αντιμετωπίζει, για την οποία η μέγιστη ποινή είναι τρία χρόνια φυλάκισης.

«Κατανοεί ότι ήταν ανεξέλεγκτος εκείνο το βράδυ και κατανάλωσε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ και υπήρξε συμπλοκή με κόσμο έξω από το μπαρ», δήλωσε ο δικηγόρος του, ο Μπρίνγιουλφ Ρίσνες, αναφορικά με τον καυγά της 22ας Φεβρουαρίου.

«Δεν αποδέχεται την κατηγορία για χρήση βίας σε βάρος αστυνομικού. Υπήρξε παρανόηση. Ποτέ δεν άγγιξε τον αστυνομικό».

Εάν καταδικαστεί, ο Μεντβέντεφ δεν θα απελαθεί απαραίτητα από τη Νορβηγία. Εάν ένας αιτών άσυλο καταδικαστεί για βίαιο έγκλημα, μπορεί και πάλι να του χορηγηθεί προσωρινή άδεια παραμονής, δήλωσαν οι αρχές μετανάστευσης στο Reuters.

Παράλληλα, ο Μεντβέντεφ συνεχίζει να μιλά με την Kripos, τη νορβηγική αστυνομική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις έρευνες περί εγκλημάτων πολέμου, αναφορικά με την περίοδο που μαχόταν με τη Wagner στην Ουκρανία. Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στη σύγκρουση αυτή.

«Επιθυμούμε να συνεχίσουμε να τον ανακρίνουμε» ως μάρτυρα, ανέφερε η Kripos σε δήλωση προς το Reuters.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis