Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πρώην αστυνομικός αποκαλύπτει: «Η δουλειά στη Μητροπολιτική Αστυνομία ήταν απαίσια»
19:44 | 05/05/2026

Ένας πρώην εργαζόμενος στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου περιγράφει στο MyLondon μια ιδιαίτερα δύσκολη και απογοητευτική εμπειρία μέσα στο σώμα, αποκαλύπτοντας προβλήματα που, όπως λέει, επηρεάζουν βαθιά την καθημερινότητα των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την αφήγησή του, το εργασιακό περιβάλλον χαρακτηριζόταν από έντονη πίεση, έλλειψη υποστήριξης και κακή οργάνωση.

Διαβάστε επίσης

Όπως εξηγεί, οι νέοι αστυνομικοί συχνά δεν λαμβάνουν επαρκή εκπαίδευση και αφήνονται να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις χωρίς καθοδήγηση.

Ο ίδιος τονίζει ότι ο φόρτος εργασίας είναι τεράστιος, ενώ η ψυχολογική επιβάρυνση μπορεί να γίνει ανυπόφορη.

Αναφέρει επίσης ότι πολλοί συνάδελφοί του εγκατέλειψαν τη δουλειά μέσα σε λίγα χρόνια, ακριβώς λόγω αυτών των συνθηκών.

Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που επισημαίνει είναι η κουλτούρα μέσα στην υπηρεσία. Περιγράφει ένα περιβάλλον όπου δεν υπάρχει πάντα συνεργασία ή υποστήριξη μεταξύ συναδέλφων.

Παρά τις δυσκολίες, ο πρώην αστυνομικός αναγνωρίζει ότι η δουλειά έχει και θετικές πλευρές, όπως η δυνατότητα να βοηθάς ανθρώπους. Ωστόσο, όπως λέει, τα αρνητικά συχνά υπερτερούν, κάνοντας την εμπειρία «απαίσια» για πολλούς εργαζομένους.

 

*Για περισσότερα θέματα που αφορούν τις αστυνομικές δυνάμεις και τις εξελίξεις σε χώρες του εξωτερικού, μπορείτε να διαβάσετε την αποκλειστική αρθρογραφία του policenet.gr εδώ.

 

Policenet.gr © | 2026 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis