Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
mazda
11:59 | 04/05/2023

Η Mazda ανέπτυξε ένα προηγμένο σύστημα εξατομίκευσης για τον οδηγό. Πρόκειται για μία τεχνολογία που αναγνωρίζει κάθε οδηγό και διαμορφώνει αυτόματα τη θέση του καθίσματος, του τιμονιού, τους καθρέφτες και τα όργανα του αυτοκινήτου, για μέγιστη άνεση και ασφάλεια.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα που κοιτάζει τον οδηγό, η οποία ενεργοποιεί την τεχνολογία εκτίμησης της σωματικής διάπλασης. Αφού ο οδηγός εισάγει το ύψος του χειροκίνητα το σύστημα τότε υπολογίζει και προτείνει την καλύτερη θέση για το άτομο αυτό, με βάση τη θέση των ματιών του. Βεβαίως, ο οδηγός μπορεί να επέμβει και να προσαρμόσει τη θέση όπως εκείνος επιθυμεί.

Διαβάστε επίσης

Η αυτόματη ρύθμιση θέσης οδήγησης χρησιμοποιεί μια κάμερα, για να ανιχνεύσει τη θέση των ματιών του οδηγού και στοιχεία σχετικά με το ύψος αυτού, για να εκτιμήσει το σωματότυπό του.

Στη συνέχεια, προσαρμόζει αυτόματα το κάθισμα, το τιμόνι, το Head Up Display και τους εξωτερικούς καθρέφτες, ώστε να ταιριάζουν με τη θέση των ματιών του οδηγού. Το σύστημα μπορεί να αποθηκεύσει ρυθμίσεις για έως και έξι άτομα, συν τους επισκέπτες. Επιπλέον, η λειτουργία υποβοήθησης εισόδου- εξόδου διευκολύνει τον οδηγό να μπαίνει και να βγαίνει από το αυτοκίνητο, μετακινώντας το τιμόνι και το κάθισμα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis