Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:39 | 22/06/2023

Στο νέο περιστατικό εντοπισμού μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, ο οποίος μιλώντας στο enikos.gr ξεκαθάρισε πως οι τουρκικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια, όταν οι δουλέμποροι προσπαθούν να περάσουν μετανάστες στην ελληνική επικράτεια. «Εντοπίστηκαν 130 μετανάστες. Είναι και ανήλικοι και παιδιά. Είναι σε νησίδα ελληνικής αρμοδιότητα. Μέλημα μας ήταν να τους περισυλλέξουμε από τη νησίδα όπου η στάθμη είναι υψηλή», μας είπε ο κ. Χαρέλας.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Διαβάστε επίσης

Παράλληλα τόνισε στο enikos.gr ότι: «Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα δεν έχουμε καλό οπτικό πεδίο. Το χρησιμοποιούν οι Τούρκοι διακινητές και το εκμεταλλεύονται. Οι τουρκικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια». Σημειώνεται πως είναι ένα από τα πολλά περιστατικά τα οποία γίνονται στον Έβρο το τελευταίο διάστημα με τις αρμόδιες αρχές να εκφράζουν τον φόβο τους πως οι ροές θα αυξηθούν.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απεγκλωβισμού των μεταναστών

Η διαδικασία απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ Πασχάλη Συριτούδη, με την συνδρομή δυνάμεων της Συνοριοφυλακής της Frontex, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ερυθρού Σταυρού. Για την διάσωση χρησιμοποιήθηκαν 3 βάρκες, 2 της αστυνομίας και μια της ΕΜΑΚ. Στην ομάδα των παράτυπων μεταναστών στην πλειοψηφία τους Ιρακινοί, υπάρχουν δεκάδες παιδιά.

Περίπου οι μισοί μετανάστες έχουν ήδη φτάσει με λεωφορείο στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Χειμωνίου για καταγραφή και σύντομα θα τους ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα μεταφερθούν όλοι στο ΚΥΤ Φυλακίου για ταυτοποίηση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis