Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:44 | 08/07/2023

Προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον θάνατο του 55χρονου πυροσβέστη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα καθήκοντος το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική. Ο 55χρονος ήταν μέλος πληρώματος πυροσβεστικού οχήματος του 2ου Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 55χρονος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας 23 και 20 ετών, είχε μεταβεί στη Συμμαχική Οδό στο Ωραιόκαστρο μαζί με εννέα συναδέλφους του για την κατάσβεση φωτιάς σε ξερά χόρτα.

Διαβάστε επίσης

Ο άτυχος πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία την στιγμή που επιχειρούσε στο σημείο, ενώ στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του και χτύπησε στο κεφάλι του.

Άμεσα οι συνάδελφοί του κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τα μέλη του πληρώματος να “πέφτουν” από πάνω του, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς προδόθηκε από την καρδιά του.

Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Υπενθυμίζεται πως, η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα και τέθηκε άμεσα υπό πλήρη έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύσουν κατοικίες.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Απογευματινές ώρες σήμερα, Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023, ο Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Π.Θ, ετών 55, μέλος πληρώματος πυροσβεστικού οχήματος του 2ου Π.Σ. Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πηγή:  enikos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis