Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Μητσοτάκης
12:57 | 10/09/2023

Την Τετάρτη ή την Πέμπτη -δεν είχε αποφασιστεί έως το βράδυ της Παρασκευής- ο Κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της κυβέρνησης για το επόμενο έτος. Κι αμέσως μετά -πιθανότατα πριν απ’ τις αυτοδιοικητικές εκλογές- να υπάρξουν και αλλαγές προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 4 υπουργοί βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Μ. Μαξίμου: Ο Β. Κικίλιας και ο Μ. Βαρβιτσιώτης που σχετίζονται πιο άμεσα με την «πολιτική πλημμύρα» του τελευταίου διαστήματος. Αλλά και δυο άλλοι υπουργοί, οι οποίοι θεωρείται ότι εξέθεσαν την κυβέρνηση στους τομείς αρμοδιότητάς τους: Ο Γ. Οικονόμου «βαρύνεται» με την ανεμπόδιστη κάθοδο των Κροατών, που κατέληξε στη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, αλλά και ο Γ. Καιρίδης, που επί των ημερών του υπάρχει ραγδαία επιδείνωση των μεταναστευτικών ροών και στον Εβρο και στα νησιά του Β. Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του  eleftherostypos.gr , εκτός των όσων διαδραματίζονται στον Εβρο με τη σχεδόν ελεύθερη διακίνηση των διακινητών, υπάρχουν νησιά- με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη Λέσβο και τη Σάμο- όπου έχει εξαντληθεί ήδη η χωρητικότητα των δομών φιλοξενίας μεταναστών. Στη Λέσβο υπάρχουν ήδη πάνω από 3.000 μετανάστες και στη Σάμο πάνω από 2.000, ενώ έχει ανακοπεί και ο ρυθμός των επιστροφών. Κάποιοι μιλούν για άστοχη «αλλαγή δόγματος» στην πολιτική για το μεταναστευτικό και περισσότεροι διαπιστώνουν δυσαρέσκεια σε σημαντικό τμήμα της εκλογικής βάσης της Ν.Δ., που «δεν είναι μόνο δεξιοί».

«Το rotation δεν πέτυχε και χρειάζεται rotation» σχολιάζουν κυβερνητικοί παράγοντες. Οι αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση φαίνεται πως έχουν προεξοφληθεί. Αυτό που δεν έχει αποφασιστεί οριστικά είναι ο χρόνος που θα γίνουν. Μια αρχική σκέψη που υπήρχε για διορθωτικό ανασχηματισμό πριν ή μετά τις ευρωεκλογές που είναι σε 10 μήνες, φαίνεται πως έχει αλλάξει και έχει μπει στον επιταχυντή. Ρόλο σε αυτό παίζει και η δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία και η οποία μπορεί να εκφραστεί στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το Μ. Μαξίμου δεν δείχνει να ανησυχεί για την ισχύ των ούτως ή άλλως πολιτικά ασθενών υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ, αλλά για την έκφραση δυσαρέσκειας, ειδικά σε Περιφέρειες και Δήμους όπου υπήρξαν μεγάλα προβλήματα με τις πυρκαγιές και με τις πλημμύρες. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες δεν θεωρείται απίθανο να αποσυρθεί η στήριξη σε περιφερειάρχες οι οποίοι είναι εκ νέου υποψήφιοι με χρίσμα από τη Ν.Δ. Π.χ. οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας, κ. Αγοραστός και Μέτιος, όπως και δήμαρχοι αυτών των περιφερειών δεν αποκλείεται, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, να αποτελέσουν τις «εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής».

Παρότι η πρωτοφανής και απερίγραπτη τραγωδία του Daniel έχει μονοπωλήσει τη δημοσιότητα, οι επιτελείς της κυβέρνησης ξέρουν ότι έρχεται επιδείνωση της ακρίβειας, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου και του πληθωρισμού που ακολουθεί και δημιουργεί νέο «χώρο» στην αισχροκέρδεια. Στο πλαίσιο αυτό εκτός της ακόμα μεγαλύτερης έντασης των ελέγχων, εξετάζονται και εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες δεν έχουν πάρει ακόμα την τελική τους μορφή.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis