Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:03 | 06/11/2023

Ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής:

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο που μας παραχώρησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, πραγματοποιήθηκε την 25/10/2023 η προγραμματισμένη ημερίδα από το ΣΕΦΕΑΑ, με θέμα “ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ – Ο.Π.Π.Ι. Το παρόν και το μέλλον στην Ελληνική Αστυνομία.”

Στόχος της ημερίδας και του ΣΕΦΕΕΑ, εκτός των άλλων ήταν η επίσημη τεκμηριωμένη παρουσίαση και ανάλυση του παρόντος θεσμικού και υπηρεσιακού πλαισίου από έγκριτους νομικούς και εργατολόγους , η συνδικαλιστική προσέγγιση του υφιστάμενου καθεστώτος, οι προθέσεις και απόψεις των νέων συναδέλφων που προοριζόταν για την αστυνόμευση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και οι ενδεικνυόμενες συνδικαλιστικές και νομικές ενέργειες για την εναρμόνιση διατάξεων που παραβιάζουν θεμελιώδεις κανόνες οικογενειακής, προσωπικής, θεσμικής και υπηρεσιακής πρόνοιας, με διατάξεις που απολαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και γενικότερα.

Εικόνα
σεφεαα

Ο Πρόεδρος του ΣΕΦΕΑΑ άνοιξε την ημερίδα ευχόμενος να οδηγήσει σε σωστές αποφάσεις αλλά σε κυρίως άμεσα και απτά αποτελέσματα. Τόσο η παρουσία πλήθους συναδέλφων που δηλώνει την αποφασιστικότητα τους να διεκδικήσουν χωρίς χρονοτριβή το δίκαιο μέλλον τους, όσο και η αποφασιστικότητα του ΣΕΦΕΑΑ να δρομολογήσει κάθε νόμιμο μέσο και διεκδίκηση στο σκοπό αυτό, εγγυώνται ένα βέβαιο αποτέλεσμα. Μάλιστα, η παρουσία εκπροσώπων όλης της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας δεν αφήνει περιθώρια υπεκφυγής ή δήλωση άγνοιας για το υφιστάμενο “στρεβλό” νομοθετικό και υπηρεσιακό τους πλαίσιο.

Εικόνα
σεφεαα

 

Εικόνα
σεφεαα

Ο έγκριτος Νομικός και Εργατολόγος κ. Θεοδώρου Λεωνίδας , επεσήμανε τις στρεβλώσεις στο Νομικό καθεστώς των Συναδέλφων που στο σύνολό τους, εργάζονται στις πλέον ευπαθής σε εγκληματικότητα περιοχές της Αττικής κυρίως, με αμιγώς αστυνομικά – μάχιμα καθήκοντα, χωρίς να απολαμβάνουν τα ελάχιστα δικαιώματα και όχι προνόμια, των υπολοίπων συναδέλφων, με το βασικότερο όλων την στέρηση του ΠΔ 211/2005 και αφορά το σύνολο των μετακινήσεων τους. Παράλληλα ο κ Θεοδώρου κατέθεσε τις νομικές του προτάσεις για ενέργειες που μπορούν δρομολογηθούν παράλληλα με τις συνδικαλιστικές μας διεκδικήσεις .

σεφεαα

Ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Πανούσης Σωτήριος, ανάδειξε και περιέγραψε διεξοδικά το υφιστάμενο υπηρεσιακό καθεστώς των Συναδέλφων Ειδικών Φρουρών που προοριζόταν για την αστυνόμευση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ένστολο προσωπικό ειδικών καθηκόντων, αλλά Ειδικοί Φρουροί με ειδικά και αποκλειστικά καθήκοντα. Επισήμανε ότι με τη διάθεση τους σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και όχι στις υπηρεσίες της Ο.Π.Π.Ι. καταστρατηγείται το καθηκοντολόγιο τους και η πολιτεία κατατάσσει ένα προσωπικό αυξημένων προσόντων, σε προσωπικό μειωμένων δικαιωμάτων.

Εικόνα
σεφεαα

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Λογοθέτης Μάνος, ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος κος Δούβαλης Γεώργιος, ο Προϊστάμενος επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος κος Γκαρίλας Ελευθέριος, ο Διευθυντής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής Υποστράτηγος κ. Μαντζιώκας Αστέριος και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών Ταξίαρχος κ. Μιχαηλίδης Γεώργιος. Οι περισσότεροι των εκπρόσωπων τοποθετήθηκαν σχετικά, δεσμευόμενοι σε συνεργασία με το ΣΕΦΕΑΑ στην κατεύθυνση ενός δίκαιου , πολιτισμένου και προς όφελος των εργαζομένων πλαίσιο υπηρεσιακού και θεσμικού βίου.

Στο τέλος της ημερίδας δόθηκε η άνεση ενός ελεύθερου διαλόγου, έκφρασης προβληματισμών και απόψεων με τους νέους Συναδέλφους επιβεβαιώνοντας και διατρανώνοντας στο σύνολό τους την αποφασιστικότητα τους να πάρουν ότι τους ανήκει με κάθε νόμιμο τρόπο σε πνεύμα ομαδικό και διεκδικητικό.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. ευχαριστεί θερμά όλους τους παραβρισκόμενους στην ημερίδα, δεσμευόμενο ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του για την επίλυση όλων των ζητημάτων.

Αναμένεται εντός των επομένων ημερών να παραληφθεί η πρόταση του εργατολόγου μας και να διαβιβαστεί προς εκτέλεση ενεργειών από τα μέλη μας Ειδικούς Φρουρούς που προοριζόταν για την αστυνόμευση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, όπως επίσης αναμένονται και οι επαφές μας με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, ιδίως η συνάντηση με τον κ Υπουργό, ώστε να αρχίσει να λαμβάνει “σάρκα και οστά” η ΕΝΤΟΛΗ που λάβαμε για άμεση εναρμόνιση θεμελιωδών διατάξεων δικαίου, για όλους τους Συναδέλφους μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΝΤΟΥΜΑΣ Βασίλειος

Ο Γεν. Γραμματέας

ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ Ευστράτιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis